Fermierii japonezi au inventat bananele cu coajă comestibilă

Fermierii japonezi, ajutați de oamenii de știință, au dezvoltat un nou soi de banane a căror coajă este comestibilă. Potrivit japonezilor, coaja conține triptofan, unul dintre aminoacizii esențiali, dar și vitamina B6 și magneziu.

Oamenii de știință i-au ajutat pe fermierii din Japonia să dezvolte un nou soi de banane. Reușita le aparține celor de la D&T Farm iar potrivit National Geographic, fermierii s-au folosit de șocul termic pentru a crea noul soi. Bananierii au fost ținuți la temperaturi scăzute după care au fost expuși la încălziri dramatice, iar coaja fructelor nu a avut timp să se dezvolte în totalitate, scrie vocea.bzi.

Așa a rezultat o coajă subțire, ce poate fi mâncată iar potrivit fermierilor, nu schimbă cu nimic textura sau gustul fructelor.

D&T Farm precizează că coaja bananelor conține triptofan, unul dintre aminoacizii esențiali ce nu poate fi sintetizat de organismul uman, ca urmare trebuie introdus prin dietă. Triptofanul este extrem de important deoarece este precursorul serotoninei. Iar coaja de banane este bogată și în vitamina B6 și magneziu, necesare pentru transformarea triptofanului în serotonină.

Nutriționiștii nu sunt convinși de beneficiile oferite, scriu cei de la National Geographic care mai punctează și că cojile protejau bananele pe durata transporturilor.

Cei care au gustat bananele cu coajă spun că acestea au un ușor gust de ananas.

În ceea ce privește producția, bananele cu coaja comestibilă sunt produse în cantități limitate iar o singură banană costă șase dolari.

Descoperirea a stârnit totuși interesul agricultorilor mai ales având în vedere că cea mai populară banană, cea din soiul Cavendish, este pe cale de dispariție după ce mai multe țări producătoare au fost afectate de o plantă parazită care sufocă bananierii.

Bananele sunt cele mai consumate fructe în Japonia și Statele Unite.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *