Fagurele de miere, un leac dulce

Fagurii de miere sunt cel mai natural produs al stupului, nefiind supuși niciunui fel de prelucrare. Se folosesc de sute de ani în tratarea sinuzitei, rinitei, amigdalitei, tusei convulsive, în astenii și anemii, dar și pentru boli de stomac.

Fagurele cu miere e un amestec de mai multe produse apicole: miere, polen, propolis și ceară. Este apreciat atât ca aliment cât și ca remediu.

Cel mai adesea, fagurii sunt folosiți la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, dar și în astenii, anemii, alergii, boli de stomac. Ajută la curățarea dinților de tartru, la reglarea metabolismului și la întărirea imunității. Fagurii, mestecați cu atenție, sunt de ajutor celor care suferă de parodontită și de sângerare gingivală.

Întăreşte sistemul imunitar

Fagurele de miere combate carenţele de vitamine şi minerale din organism. Pentru întărirea imunității, se recomandă mestecarea unei bucăţi de fagure în fiecare zi, câte 15- 30 de minute, o lună. Cura trebuie să aibe loc în special primăvara şi toamna.

Excelent pentru copii

Datorită dulceţii sale, fagurele de miere uşor de consumat chiar şi de către copii. Mestecarea unei bucăţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, le va întări organismul, iar acesta va face faţă mai uşor provocărilor de sezon – răceli, gripe. Pentru consumul zilnic, se recomandă 50 g de fagure.

Mai multe citiți pe clickpentrufemei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *