Era considerată nebună şi a fost internată la ospiciu. Până într-o zi când…

tanara-internata

Susannah Cahalan este o tânără jurnalistă de 24 de ani, cu o carieră de succes și un iubit pe măsură, care brusc a început să aibă un comportament „de nebună” care i-a speriat familia și prietenii apropiați.

Tânăra nu își putea ține emoțiile în frâu, era parcă scăpată de sub control, trecând de la extaz la tristețe sau furie într-o clipită. De asemenea, Susannah nu putea dormi noaptea, sărind tot timpul din pat, urmând apoi să sufere de convulsii.

În aceste condiții tânăra a fost dusă la spital unde starea ei s-a înrăutățit, ajungând să fugă, să atace asistentele și chiar pe apropiații săi — se transformase într-un adevărat monstru. Din fericire, printre medicii, care încercau să afle ce se întâmplă cu Susannah, era doctorul Souhel Najjar. El nu i-a prescris o mulțime de analize și investigații, ci pur și simplu a rugat-o să deseneze un ceas.

Toate cifrele de pe desenul pacientei erau pe partea dreaptă, ceea ce a indicat problema. De fapt, Susannah suferea de encefalită cu anticorpi anti-receptori de NMDA. Dacă medicii nu reușeau să pună în curând diagnosticul, domnișoara urma să intre în comă sau chiar să moară.
Peste o lună tânăra și-a revenit și nu își mai amintea nimic din ceea ce i s-a întâmplat. Cu toate acestea, din cauza povestirilor uluitoare pe care le auzea de la apropiați și doctori, a decis să restabilească evenimentele cu ajutorul datelor medicale și a povestirilor prietenilor și cunoscuților săi. Astfel a fost creată cartea, pe care Susannah a denumit-o „Brain On Fire: My Month of Madness” (”Creierul în flăcări: Luna mea de nebunie”). În prezent, pe baza acestei lucrări se realizează un film.
Ce este îmbucurător este că mai există profesioniști, care salvează viețile oamenilor.
Și nu trebuie să uităm că nimeni nu este protejat împotriva unei astfel de situații! Din fericire, lângă Susannah a fost un om, care într-adevăr își cunoaște meseria.
Sursa: punct.tv
ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *