Efectele nebănuite ale unei sarcini după vârsta de 35 de ani

sarcina
Noile cercetari aduc vesti bune pentru femeile care se concentreaza asupra carierei si isi planifica intemeierea unei familii ceva mai tarziu, potrivit autorului studiului, Dr. Roksana Karim, profesor de medicina preventiva, de la Keck School of Medicine at the University of Southern California.

Pentru a afla efectele unei sarcini planificate dupa varsta de 35 de ani asupra sanatatii creierului, Karim si colegii ei au analizat datele colectate in urma a doua studii clinice, menite initial sa testeze impactul suplimentelor pe baza de soia si estrogen asupra femeilor in varsta.

In urma cercetarii, o sarcina la o varsta inaintata nu este singurul factor cu impact pozitiv asupra sanatatii creierului unei femei. Cercetatorii au scos la iveala ca femeile care au luat anticonceptionale timp de mai bine de 10 ani au prezentat o memorie verbala si o gandire critica mai buna la o varsta inaintata. Motivul subliniat de Karim ar putea fi faptul ca administrarea de contraceptive orale mentine nivelul hormonilor in parametri optimi.

Sursa: feminis.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *