Efectele adverse ale Ginsengului

Recunoscut pentru proprietatile sale curative, aceasta planta minune are si efecte adverse, de aceea ea trebuie folosita in cunostinta de cauza.Considerat planta minune, ginsengul a fost folosit inca din antichitate pentru combaterea oboselii. De asemenea, fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Chinezii numesc aceasta planta „esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta) deoarece steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman.

Bun afrodisiac
Ginsengul echilibreaza procesele metabolice prin continutul de saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul si tensiunea arteriala. Totodata, ginsengul stimuleaza digestia, previne disfunctiile sexuale atat ale barbatilor cat si ale femeilor si este un bun tonic cerebral, crescand performantele memoriei, scrie ziarulevenimentul.ro.

In ciuda atator beneficii, ginsengul are si efecte adverse. Uneori poate ridica tensiunea arteriala, creste nervozitatea si da somnolenta. Aceste efecte se datoreaza continutului de saponine, substante se gasesc in radacinile de ginseng, care sunt de mai multe genuri. Diferentele apar in functie de tara (solul, clima) in care ginsengul este cultivat. Saponinele au capacitatea de adaptare regionala prin intermediul unor secvente moleculare numite adaptogene care au rolul de a ajuta planta sa se adapteze si sa dezvolte rezistenta la schimbarile fizice, chimice si biologice care au loc in mediul in care ginsengul creste. Astfel ca procentul de saponine difera intre specii, iar aceste diferente sunt raspunzatoare de efectele consumului de ginseng.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *