Doi tineri și-au cumpărat un CASTEL în Covasna, la prețul unui apartament din București

castel4

La numai 25 de ani, o tanara si sotul ei au lasat in urma viata din Bucuresti si au cumparat un castel in Transilvania. L-au renovat, i-au descoperit povestile, iar acum le spun mai departe celor care le trec pragul. Castelul din secolul al XVII-lea atrage din ce in ce mai multi turisti.

De cum pasesti in castelul Talisoara din Covasna te impresoara o atmosfera de poveste, informeaza Stirile TVR și aktual24.ro.

Cladirea a fost construita in 1680 de un nobil secui. A pastrat farmecul vremurilor trecute, desi in vremea comunismului a fost transformata in sediu al CAP-ului.

Dupa Revolutie, cladirea avea nevoie de cineva care sa-i redea stralucirea de altadata.

A fost descoperita acum 8 ani de familia Racz. La pretul unui apartament din Bucuresti, tinerii si-au cumparat un castel. Au renovat cladirea si au transformat-o intr-o oaza de liniste pentru turisti.

Fostul castel nobiliar se afla in categoria A a monumentelor istorice. Are 8 camere pentru oaspeti, fiecare cu o poveste demna de cartile de istorie. Pe pereti pot fi admirate inca picturi vechi de sute de ani.

In judetul Covasna sunt peste 100 de conace si castele care isi duc povestile mai departe precum cel de la Talisoara. Imbina armonios frumusetile medievale cu cele contemporane. Printre cei interesati de ele se numara chiar Printul Charles al Marii Britanii. El detine in Romania cateva proprietati pe care le-a restaurat in ultimii ani.

 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *