Dieta pentru reducerea celulitei

celulita

Dr. Laura Ene – Medic Specialist în Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC, recomandă un meniu echilibrat trebuie să cuprindă toate categoriile de alimente, şi anume :

– Pâinea sau cerealele integrale se potrivesc cel mai bine dimineaţă alături de proteine de calitate din lactate degresate, carne slabă sau ou şi leugume proaspete.
– Fructele proaspete sunt recomandate a se consuma la gustările dintre mesele principale sau ca desert.
– Carnea se potriveşte cel mai bine la prânz, cu condiţia să fie slabă, fiartă, friptă sau făcută la cuptor şi consumată alături de o garnitură de legume proaspete sau gătite la abur ori la grătar.
– La prânz se potrivesc de asemenea şi făinoasele integrale (paste, orez) sau leguminoasele sau legumele cu amidon, cu condiţia să nu depăşească un sfert de farfurie şi să fie combinate cu legume şi carne ăn cantitate moderată.

Toate aceste alimente trebuie să fie servite până la ora 18,00 pentru ca seara să nu mai fie nevoie să mâncăm decât ceva foarte uşor precum o supă sau o salată cu un peşte slab la grătar sau cu o brânză uşoară.

Nu doar ce mâncăm are legătură cu echilibrul unei diete corecte, ci şi modul în care ne mişcăm şi ne hidratăm, aspecte care sunt foarte importante nu doar atunci când avem nevoie să slăbim, ci şi în menţinere. Spor în toate!

Sursa: doc.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *