Dieta cu lămâie și apă – un tabiet obligatoriu și necesar zilnic

apa cu lamaie

Cura cu apă și lămâie este una din cele mai eficiente metode de curățare a organismului, de prevenirea a răcelilor și gripei și de combatere a tulburărilor digestive. Însă beneficiile acestei băuturi – consumate zilnic – acoperă un spectru mult mai larg de probleme de sănătate.

Apă și suc de lămâie, un energizant ieftin, scrie lataifas.ro.

Apa cu suc de lămâie este o sursă naturală de Vitamina C, un antioxidant puternic care combate efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Băutura în sine este extrem de hidratantă, datorită conținutului mare de apă care se regăsește în corpul uman (circa 70%) și totodată termoreglatoare. Apa cu lămâie purifică, oxigenează, stimulează metabolismul și revitalizează corpul.

Alcalinizantul perfect anti-cancer

Prin consumarea unui pahar cu apă și lămâie în fiecare dimineață ne putem feri de foarte multe simptome: dureri de cap și de gât, răceală, constipație, uscare pielii, îmbătrânirea prematură, atac de cord sau cancer. De ce cancer? Pentru că apa cu lămâie este un elixir alcalinizant, care reduce aciditatea din corp și previne astfel dezvoltarea celulelor maligne.

Acest tabiet sănătos ajută inclusiv la menținerea articulațiilor și rinichilor sănătoși, precum și la combaterea și eliminarea celulitei și a kilogramelor nedorite. Sucul de lămâie întărește și crește producția de enzime de la nivelul ficatului și ajută la metabolizarea calciului.

Cum se bea apa cu lămâie

Pentru a beneficia de multiplele efecte tonifiante și vindecătoare ale acestei băuturi, trebuie să o consumăm zi de zi, la prima oră a dimineții. Se stoarce sucul de la ½ lămâie și se adaugă într-un pahar cu apă caldă, sau la temperatura camerei. Se bea în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Specialiștii spun că sunt suficiente 2-3 picături de lămâie pentru a purifica 2 litri de apă. Acest elixir se poate bea în loc de apă pe tot parcursul zilei.

Apă cu lămâie – contraindicații și precauții

Această băutură miraculoasă este în genere lipsită de efecte secundare, deși nu toate lumea o poate tolera. Unele persoane pot să aibă alergie la lămâie, deși aceste cazuri sunt mai rare. Apa cu lămâie nu este recomandată celor care suferă de ulcer.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *