Descoperire majoră în medicină. Am putea SCĂPA de problemele de vedere

descoperire referitoare la probleme de vedere

Descoperire majoră în SUA, unde cercetătorii au reușit să redea parțial vederea unor șoareci orbi, lucru care ar putea fi aplicat și pe oameni.

Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă cred că cercetarea ar putea duce la noi metode de combatere a bolilor, cum ar fi glaucomul şi Alzheimerul, precum şi leziunile măduvei.

Odată cu maturizarea celulelor din sistemul nervos central al unui mamifer, acestea se opresc din creştere și, de obicei, nu mai cresc din nou. Dar, cercetătorii de la Universitatea Stanford au fost capabili de a inversa acest proces, folosind manipulare genetică pentru a porni din nou creşterea.

Deși doar câteva dintre celulele ganglionare retiniene (RGCs) din şoareci au crescut din nou (mai puțin de 5%), este suficient pentru a arăta potențialul tehnicii în restaurarea vederii şi pentru a demonstra că celulele creierului la mamifere se pot reface.

Aceste RGCs sunt fundamentale pentru vedere, oferind o legătură între ochi și creier.

Rezultatele au fost îmbunătățite prin acoperirea ochiului sănătos al şoarecelui, astfel încât acesta a fost nevoit să folosească în mod exclusiv ochiul bolnav. Activarea procesului de creștere și a stimulului vizual ajută celulele creierului să se dezvolte.

De asemenea, studiile arată că aceeași tehnică ar putea fi utilizată şi la oameni. Aşadar ar putea dura ceva timp până când cercetătorii vor fi capabili să reproducă rezultatele în condiții de siguranță pentru oameni.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *