De ce e mai bine să mănânci struguri negri?

Chiar dacă ești tentată să consumi strugurii albi, trebuie să știi că cei negri sunt mult mai sănătoși. Ce beneficii aduc strugurii negri pentru sănătate?

Strugurii negri au un conținut mai ridicat de antioxidanți spre deosebire de celelalte soiuri de struguri. Este recomandat să consumi zilnic o cană cu boabe de struguri negri alături de o dietă echilibrată și diversificată pentru a beneficia de efectele protectoare.

De ce e mai bine să mănânci struguri negri

Iată câteva dintre motivele care ar trebui să te determine să optezi mai des pentru strugurii negri:

Strugurii negri sunt bogați în antocianini
Aceștia sunt coloranții naturali care conferă acea nuanță închisă cojii. Practic, cu cât coaja este mai închisă la culoare cu atât va avea un conținut mai ridicat de antocianini. Aceste substanțe sunt deosebit de importante pentru sănătate, deoarece protejează celulele corpului de efectele nocive ale radicalilor liberi, produși în urma procesului de digestie a alimentelor consumate. Un studiu apărut în 2010 în publicația Annual Review of Food Science and Technology a arătat că antocianinii reduc procesele inflamatorii în corp, împiedicând astfel modificările celulelor și prevenind apariția cancerului, a diabetului și a obezității.

Strugurii negri conțin polifenoli
Aceștia sunt prezenți într-o cantitate mult mai mare în strugurii negri spre deosebire de celelalte sortimente. Un studiu apărut în publicația American Society for Clinical Nutrition arată că polifenolii au rolul de a preveni bolile cardiovasculare, cancerul și osteoporoza.

Mai multe puteți citi pe eva.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *