De ce copiii ținuți în brațe de către cerșetori dorm tot timpul? Răspunsul CUTREMURĂTOR al unui rom

Foto: cyd.ro

Foto: cyd.ro

Tehnicile de „impresionare” folosite de cersetori sunt diverse si se schimba de la un „sezon” la altul. Fie ca se perinda pe langa biserici, cimitire sau parcuri, nevoiasii stiu intotdeauna unde sa se plaseze.

V-ati intrebat vreodata ce se intampla insa cu bebelusii care stau cuminti in bratele „mamelor”, in timp ce acestea fac rugaminti care de care mai demne de mila. Un blogger a primit un raspuns socant de la un rom care s-a aratat dispus sa inlature „misterul”, potrivit stirile.rol.ro.

Iata cum a relatat acesta povestea incredibila:

“Stau la intersectia aglomerata si ma holbez la copil, imbracat ca intotdeauna, in costumasul murdar. Mi-am dat seama ca ceva nu prea era “in regula” – sa gasesti un copil intr-o statie de metrou murdara, de dimineata pana seara.

Copilul dormea. Nu plangea si nu tipa niciodata; era mereu adormit, cu fata ingropata in genunchiul femeii care ii era MAMA.

Dragi cititori, are vreunul dintre voi copii? Va amintiti cat de mult dorm pe la varsta de 1-2-3 ani? O ora sau doua, maxim trei (nu consecutive) de somn dupa amiaza si dupa aia se pornesc din nou la viermuit. Insa toata luna, in fiecare zi de mers la metrou, n-am vazut niciodata un copil treaz! M-am uitat la omuletul cu fata ingropata in genunchiul mamei lui, apoi la cersetoare – si banuiala a inceput sa creasca treptat in mintea mea.

– De ce doarme tot timpul?! am intrebat, uitandu-ma la copil.

Cersetoarea s-a prefacut ca nu ma aude. Si-a lasat ochii in jos si si-a ascuns fata in gulerul hainei copilului. Am repetat intrebarea. Femeia s-a uitat din nou in sus. Se uita undeva in spatele meu, obosita si vizibil iritata. Privirea ei semana cu a unei creaturi de pe alta planeta.

-Sterge-o… a murmurat printre buze.

-De ce e adormit?! aproape ca am strigat eu…

In spatele meu, cineva mi-a pus o mana pe umar. M-am uitat inapoi. Un batran se uita la mine dezaprobator:

– Ce vrei cu ea? Nu vezi ce greu a lovit-o viata… Hm?

Scoate niste banuti din buzunar si ii arunca in punga cersetoarei.

Cersetoarea a facut cu mana semnul crucii, afisand un chiafisand un chip de umilinta si de jale universala.

A doua zi am sunat un prieten. Era un tip amuzant, cu ochi ca maslinele, roman. Reusise sa faca doar trei ani de scoala. Lipsa totala de educatie nu il impiedica sa se plimbe pe strazile orasului in masini straine scumpe si sa locuiasca intr-o “casuta” cu nenumarate ferestre si balcoane. De la prietenul meu am reusit sa aflu ca aceasta afacere, in ciuda aparentei spontaneitati, este in mod clar organizata. Este supravegheata de retele organizate de cersetorie. Copii folositi sunt “inchiriati” de la familii de alcoolici sau sunt pur si simplu furati.

Eu trebuia sa aflu raspunsul la intrebarea – de ce doarme copilul? Si l-am primit. Prietenul meu rrom a rostit fraza in mod absolut obisnuit, cu o voce calma, ca si cum ar fi vorbit despre vreme, facandu-ma sa ma zvarcolesc sub impactul socului:

– Sunt pe heroina, sau pe vodca…

Am ramas consternat. “Cine e pe heroina? Cine e pe vodca?”

Mi-a raspuns:

Copilul, ca sa nu tipe. Femeile stau cu el toata ziua; iti imaginezi ca puradelul s-ar plictisi…

Ca sa tina copilul adormit toata ziua, il indopau cu vodca sau cu droguri. Desigur, organismul copiilor nu e capabil sa faca fata unui asemenea soc. Si adesea, copiii mor. Si lucrul cel mai ingrozitor – uneori copiii mor in timpul “zilei de lucru”. Iar mama imaginara trebuie sa tina pe brate un copil mort, pana seara. Astea sunt regulile”.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *