Dacă o vedeți pe stradă, înclinați-vă în fața ei. Această doctoriță i-a uimit pe toți prin ceea ce face

medic-sidonia-susanu

Un medic de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi nu mai are odihna de cand o fetita i-a devenit pacienta • Sala de operatie i-a devenit casa si face eforturi supraomenesti pentru a salva viata micutei, mutilata in urma unui accident rutier • Nu ar putea reusi fara ajutorul colegilor din chirurgie si terapie intensiva

De zece zile, acest medic din Iasi nu mai are liniste. Paraseste spitalul pentru scurt timp, pentru ca viata unui copil depinde de ea. De zece zile, are putine ore in care nu este in sala de operatie. O fetita de 6 ani i-a devenit pacient, in urma unui cumplit accident rutier. Corpul copilei a fost strivit de remorca unui tractor care s-a desprins de utilajul aflat in mers in urma unei defectiuni tehnice.

La internare, medicii nu i-au dat nicio sansa. Piciorul stang era amputat din sold, celalalt avea leziuni grave, fracturi costale, fractura de bazin, traumatism cranio-cerebral, unul dintre plamani strivit. Copila a ajuns pe mana chirurgului plasticianSidonia Susanu, de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi, care de zece zile face aproape imposibilul pentru a salva viata fetitei.

Nu ar fi reusit sa faca toate interventiile chirurgicale, inclusiv cea de replantare a membrului inferior stang, si sa mentina micuta in viata, fara sprijinul permanent al colegilor din Clinica de chirurgie si Anestezie si Terapie Intensiva, care muncesc cot la cot cu ea. Dupa zece zile de la operatia de replantare a piciorului, medicii sunt multumiti de evolutie. Pentru a ajunge aici, acestia au muncit pe branci si au operat chiar si cate 21 de ore, fara intrerupere.

„Lasand modestia la o parte, pot sa spun ca medicii fac gesturi eroice. Este un razboi pe care il duce echipa medicala care se ocupa de acest caz. Starea de sanatate a fetitei, putem spune ca este stabila. Transplantul are o evolutie buna. Zilele trecute a aparut o complicatie, o parte din vasele de sange au inceput sa se trombozeze. Doctorita Susanu a fost chemata la ora 23:00 de acasa si a intrat in sala de operatie pentru inlocuirea vaselor de sange. Operatia a durat 21 de ore. In alta zi, a intrat in sala de operatie la ora 11:00 si a iesit a doua zi dimineata, la ora 4:00. Doctorita Susanu trebuie sa fie permanent pregatita, pentru ca nu se stie cand este chemata la sala de operatie cu fetita. Pacienta este spravegheata non-stop. Numai pentru schimbarea pansamentelor, fetita este dusa de doua ori e zi in sala de operatie. Durerile sunt foarte mari si schimbarea pansamentelor se face sub anestezie generala. Este un caz extrem de dificil si speram ca pana la urma sa reusim”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi.

O infectie grava a aparut la piciorul replantat

Ieri, a intervenit o problema grava, pe care medicii trebuie sa o rezolve de urgenta. Corpul micute se confrunta cu o infectie puternica, provocata de o ciuperca pe care fetita a luat-o din praf. In urma accidentului, pe corpul copilei erau mai multe plagi care au intrat in contact cu solul.

Mai multe citiți AICI

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Aurelian Visan spune:

    …EU ajung foarte greu în Iași, dar …MĂ ÎNCLIN și AICI! …FELICITĂRI DOAMNĂ … trimisă de dumnezeu pe pământ Sidonia USANU!… mai mult decât sigur …EXEMPLUL DV. ESTE LUAT și DE ALȚI COLEGI!…

  2. Aurelian Visan spune:

    …DOAMNĂ Sidonia SUSANU! …Susanu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *