Curăță ficatul cu ajutorul sucului de mere

Problemele de sănătate îi determină pe bolnavi să combine tratamentele medicamentoase cu cele din natură.

Ori de câte ori ne simţim slăbiţi sau foarte obosiţi este bine să urmăm o cură de detoxifiere a ficatului. Demersul este foarte bun şi ca metodă de creştere a imunităţii organismului, ştiut fiind faptul că ficatul este „uzina” care prelucrează deşeurile. Ajutându-l să elimine reziduurile asigurăm o buă funcţionare pentru întregul organism. Curele de detoxifiere sunt obligatorii în menţinerea sănătăţii. În caz contrar, apar calculii biliari care blochează funcţionarea corectă a ficatului, iar echilibrul este foarte greu de menţinut, scrie ziarulevenimentul.ro.

Beneficiile sucului de mere
Profesorul Mario Paonessa, maestru Purna Yoga, recomandă cura cu suc de mere, recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Sucul de mere este foarte bogat în vitamine (A, B, C), minerale (fier, potasiu, siliciu) şi fitonutrienţi, ceea ce asigură întreg necesarul organismului. „Cura cu suc de mere durează o săptămână, răstimp în care se consumă câte un litru de suc pe zi. În acest interval eliminăm din alimentaţie toate produsele de origine animală. În plus, este bine să ţinem şi post negru măcar o zi. Cele mai indicate sunt a 11-a zi după Luna Plină şi a 11-a zi după Luna Nouă”, a recomandat Mario Paonessa. Se ştie că Luna este astrul care reglează fluidele din organism, iar respectarea perioadelor de ajunare în funcţie de fazele sale ne ajută să eliminăm din organism mare parte din toxine.

Pe timpul curei cu suc de mere este bine să consumăm ceai verde, un antioxidant şi un detoxifiant foarte bun, dar şi limonadă preparată cu apă caldă. La un litru de apă călduţă avem nevoie de sucul a două lămâi foarte bine coapte. Este bine să începem ziua cu un pahar de limonadă, apoi să continuăm cu sucul de mere şi ceaiul verde. Sucul de mere se împarte în porţii mici, care se consumă pe toată durata zilei, dar nu în timpul mesei, ci înainte cu două ore după. La prepararea sucului este recomandat să folosim mere din producţia autohtonă, crescute natural. Dacă avem probleme stomatologice, este bine să clătim gura de fiecare dată când bem porţia de suc, ca să reglăm astfel pH-ul din cavitatea bucală.

Pe toată perioada curei de detoxifiere trebuie eliminate alcoolul, prăjelile, alimentele grase.

Rezultatul detoxifierii are beneficii mult mai mari decât reglarea funcţiilor ficatului şi veziculei biliare. Eliminarea calculilor şi a reziduurilor acumulate în canalele biliare are efecte benefice asupra sistemului de circulaţie şi a celui limfatic.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *