Curăță colonul cu ajutorul plantelor medicinale

curățare colon

Probabil că ați suferit măcar o dată de constipație, sau ați mâncat ceva ce nu v-a plăcut și, fără să vă dați seama, vi s-a făcut rău. Nutrienții de slabă calitate, fibre puține, problemele digestive… Toate acestea au un impact negativ asupra colonului.

Știți cum funcționează un colon? Acesta extrage sarea și reziduurile, menține echilibrul metabolic, extrage vitamina K și alte vitamine. Este foarte important pentru că întărește organismul și contribuie la sănătatea lui. Dacă în colon se adună prea multe reziduuri, atunci se poate prăbuși și veți vedea efectele imediat: extenuare, imunitate scăzută, inflamarea intestinelor… Merită să știți toate aceste lucruri.

Plante medicinale bune pentru curățarea colonului

Cum pot plantele medicinale să mențină echilibrul colonului? Foarte ușor. Multe dintre proprietățile acestor plante curăță, ameliorează inflamația și au grijă de colon și intestine. Pentru a vă simți mai bine, vă recomandăm o cană de ceai în fiecare zi.Un lucru ușor de făcut dar trebuie însoțit de o dietă și un stil de viață sănătoase. Iată câteva dintre cele mai folositoare plante:

1. Anason pentru sănătate

Iată un remediu ușor de preparat pentru reducerea înflamației, care reglează funcțiile digestive și protejează colonul și intestinele. Vă recomandăm o cană de ceai de anason după masa principală. În acest fel, ajutați digestia și absorbția nutrienților. Protejează sănătatea colonului și reduce inflamația. Trebuie doar să puneți o lingură cu anason într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați să fierbă puțin și apoi să se infuzeze. O să vă placă!

anason

2. Mentă pentru digestie

Tuturor ne place menta. Este o plantă cu multe beneficii, majoritatea pentru sistemul digestiv. Are efect relaxant și îmbunătățește absorbția nutrienților, având grijă de funcționarea intestinelor. Pentru a beneficia de toate acestea, puteți bea un ceai dintr-o linguriță de ulei de mentă pe zi. Se găsește în magazinele naturiste. Are rol important în tratarea oricăror probleme de colon.

Foto: proflady.ru

Foto: proflady.ru

3. Mușețel pentru sănătate

Ce bine ne simțim după ce bem un ceai de mușețel! Este foarte sănătos, benefic atât la interior, cât și la exterior. Ușurează inflamațiile, vindecă și revitalizează. Vă recomandăm o cană pe zi pentru detoxifierea intestinelor și a colonului, fără prea mult efort. Cel mai bine este să o beți dimineața.

ceai de musetel

4. Ceai din semințe de fenicul

Ați auzit vreodată de aromatul ceai de fenicul? Este unul dintre cele mai sănătoase și ușor de digerat. Are o aromă ușoară de lemn dulce, foarte plăcută, care vă va face să vă simțiți bine. Are efect antispastic, antiinflamator și protector pentru sistemul digestiv.

Mai multe citiți pe dozadesanatate.ro

 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *