Cura cu CIREŞE AMARE – excelentă pentru tratarea durerilor, reumatismului şi tumorilor. Află cum trebuie urmată

cirese negre amare

Apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale, cireşele amare se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi.

Cireşele amare sunt cele mai preţuite de terapeuţi, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, ceea ce le transformă într-un medicament incontestabil.

Conform American Chemical Society, consumul a 20 de cireşe amare pe zi oferă acelaşi efect asupra durerii care se poate obţine după administrarea unei aspirine sau a unui nurofen.

Cura cu cireşe amare

Cireşele mare, în stare de fruct, se consumă foarte bine spălate, la temperatura camerei, de preferinţă pe stomacul gol, cu minimum 15 minute înainte de a mânca. Doza zilnică recomandată este de 1 kilogram, consumat în 2 – 3 reprize. Cura cu cireşe amare durează minimum 3 săptămâni, fără limită maximă.

Cireşe amare mai pot fi consumate sub formă de suc proaspăt, care se obţine fie prin zdrobire urmată de stoarcere prin tifon, fie prin centrifugare la storcătorul electric casnic. Pentru a i se corect gustul amar şi pentru a i se prelungi termenul de valabilitate, se va adăuga şi miere lichidă (se poate păstra la rece până la 6 ore, dacă se adaugă miere). Se consumă o jumătate de litru – un litru de suc, zilnic, în cure de cel puţin 2 săptămâni.

Indicaţii terapeutice:

  • Febră musculară şi dureri musculare
  • Prevenirea Alzheimer şi a demenţei senile
  • Depresie, insomnie
  • Ischemie cardiacă

În următoarele afecţiuni, doza terapeutică zilnică depinde de fiecare caz în parte, astfel:

Previn/tratează cancerul de colon

Cancerul de colon, situat pe locul trei ca frecvenţă la nivel mondial, poate fi prevenit prin consumul de cireşe amare, informează un studiu de medicină experimentală făcut de cercetătorul american Steve Godman. Mai mult decât atât, ataunci când cancerul de colon este deja instalat, cura cu cireşe amare poate duce la scăderea volumului tumorilor, în peste 40% din cazuri. Rezultatele specialistului au fost confirmate şi de alţi cercetători de la universitatea statului Michigan, condusă de profesorul Muralee Nair.

În această afecţiune, doza zilnică de cireşe amare recomandată este de minimum 800 gr, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, în cură de 6 – 8 săptămâni.

Tratează reumatismul

Cura cu cireşe amare este de un real ajutor în tratarea bolilor reumatice: reduce inflamaţia articulaţiilor, elimină progresiv durerile, împiedică apariţia proceselor degenerative, redă gradat ( asociat cu gimnastică medicală)  mobilitatea articulară.

Foarte interesant este faptul că flavonoidele din cireşele amare au o acţiune antiinflamatoare şi analgezică de 10 ori mai mare decât aspirina şi comparabilă cu ibuprofenul  – substanţă activă de bază în peste 100 de medicamente de sinteză antireumatice – fără efectele adverse ale acestuia.

Pe de altă parte, antocianii din cireşele amare, pigmenţii care le dau nuanţele roşiatice negre reduc durerea şi inflamaţia articulaţiilor, în acest caz mecanismul fiind foarte asemănător cu cel al medicamentelor de sinteză, având o intensitate a acţiunii similară cu acestea.

Contra artritei reumatoide, reumatismului, se recomandă consumul a câte 1 kg. pe zi de cireşe amare, timp de 6 – 8 săptămâni.

Alungă durerile de gută

Cura cu suc de cireşe amare reduce rapid proporţia acidului uric din sânge, ajutând chiar şi la eliminarea sa din lichidul sinovial – responsabil de lubrifierea articulaţiilor. Foarte important de menţionat este faptul că, datorită efectelor antiinflamatoare ale cireşelor, durerile dispar, fiind astfel uşurată ieşirea din criză dureroasă de gută.

♣ În aceasă situaţie, se consumă 1 litru de suc de cireşe amare, consumat în 3 reprize, pe o perioadă de cel puţin 3 săptămâni.

Benefice în diabetul non – insulinodependent

În urma studiilor efectuate la universitatea statului Michigan, s-a ajuns la concluzia că cireşele amare cresc semnificativ nivelul de insulină din organism. Astfel spus, prin administrarea de suc de cireşe amare, celulele pancreatice au fost stimulate în a produce mai multă insulină, al cărei nivel în sânge creşte astfel cu 15 până la 50% (în funcţie de fiecare individ).

♣ Pacienţilor cu diabet non – insulinodependent, precum şi celor care au predispoziţie spre această afecţiune, le este recomandat consumul a unei jumătăţi de kilogram – un kilogram de cireşe amare, zilnic, pe o perioadă de minimum 4 săptămâni.

La terminarea curei, este recomandat un nou consult medical, pentru ajustarea dozelor de medicamente.

Articol relatat de portalul topremediinaturiste.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *