Cum se prepară dulceața cu miere

miere

Dulceața preparată cu miere în loc de zahăr nu este o dulceață în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult o metodă sănătoasă de conservare a fructelor în miere. Spre deosebire de dulceața tradițională, fructele puse la macerat în miere sunt mult mai eficiente din punct de vedere terapeutic, mai ales că nu necesită fierbere, nici zahăr. Se mai numesc “dulcețuri crude” (raw).

Mierea de albine este un conservant ideal pentru fructele proaspete. Conține foarte multe enzime, vitamine și minerale, și în combinație cu proprietățile fructelor, devin un medicament și mai puternic, cu efecte vitaminizante și tonice extraordinare pentru organismul uman.

dulceata cu miere

Siberienii folosesc mierea de albine ca agent natural de conservare a remediilor naturiste. Această metodă este ideală mai ales pentru cei care au multe fructe proaspete (eventual din grădină sau din producția proprie), și nu știu ce să facă cu ele (căpșuni, zmeură, mure, fragi, cireșe, vișine, piersici etc).

Metodă generală de preparare a dulceții cu miere

Se sortează fructele proaspete, și se păstrează doar cele sănătoase, foarte bine coapte pentru dulceață. Se spală bine, apoi se zdrobesc manual (într-o piuă de lemn), sau într-un blender (grosier, sau fin, după bunul plac).

Fructele astfel zdrobite se pun în borcane, și se toarnă peste ele miere de albine, cât să le acopere (proporția este 1 parte fructe și 4 părți miere). Puteți adăuga și plante sau ierburi aromate, precum mentă, busuioc, rozmarin, coajă de lămâie sau portocală, cuișoare, scorțișoară etc. Sau puteți adăuga câte 1 felie de lămâie în fiecare borcan. Le puteți pune în miere și întregi, fără să le zdrobiți.

Borcanele se închid ermetic și se păstrează la loc întunecos și răcoros (în cămară, sau la subsol), maxim 6 săptămâni. După această perioadă de macerare, se scot fructele și se păstrează în borcănele închise ermetic, iar mierea care conține toate substanțele fructelor se păstrează separat.

Dacă nu aveți fructe proaspete, de sezon, puteți folosi și fructe (sau plante) uscate.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *