Cum se curăță colonul într-o singură zi cu ajutorul prunelor

Sănătatea vine din natură. Asta este clar. Pentru a profita din plin de nutrimentele naturale, pentru a-ți accelera metabolismul și pentru a-l pregăti pentru sezonul rece, aceasta cea mai bună alegere!

Prunele sunt vedetele sezonului, iar culoarea lor ce variază între violet, indigo, negru și vișiniu se datorează conținutului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanți benefici organismului uman.

Despre acest antioxidant, specialiștii afirmă că este mult mai puternic decât betacarotenul regăsit în morcov de exemplu și mult mai puternic chiar și decât vitaminele E și C, cea din urmă fiind recunoscută pentru stimularea sistemului imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea din Berlin au ajuns la concluzia că dacă timp de 3 săptămâni consumi cel puțin 6 prune, idiferent că sunt uscate sau proaspete, vei fi ferit de afecțiuni ale oaselor, colsterolul se va menține în parametri optimi și șansele de apariție a cancerului de colon se vor micșora considerabil.

Una dintre principalele calități ale prunelor ste aceea că oferă un efect diuretic și de stimulare a sistemului nervos, având efect benefic și asupra ficatului ameliorând stările sale inflamatoare, a intestinelor în special a colonului fiind un bun laxativ natural.

În cazul în care te confrunți cu probleme legate de aciditatea gastrică, ține cont de faptul că prunele pot să joace rolul unui tratament eficient și auxiliar în gastrite sau ulcer duodenal. Fiind capabile să îmbunătățească starea pacientului în cazul în care acesta se confruntă cu probleme precum colecist sau afecțiuni ale rinichilor.

Sursa: NapocaNews

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *