Cum elimini zahărul din organism în doar 2 săptămâni

zahar

Dacă intenționezi să trăiești mai sănătos, un prim pas ar fi să reduci  zahărul din dieta ta. Excesul de zahăr îți îmbătrânește pielea, te îngrașă, îți afectează oasele și dantura, îți reduce capacitatea intelectuală și te predispune la tot felul de boli grave.

Semnele cele mai comune că mănânci prea mult zahăr sunt: nevoia constantă de ceva dulce, starea de oboseală, îngrășarea, imposibilitatea de a slăbi, grăsimea din zona abdominală și obiceiul de a ronțăi ceva în fața televizorului, semne care ar trebui să ne pună pe ganduri și să ne determine să încercăm să consumăm cât mai puțin zahăr.

Cum decurge dieta de eliminare a zahărului din organismul tău?

Pasul 1: Renunță să mai consumi băuturi carbogazoase, băuturi energizante și,în general, sucuri din comerț care conțin tot felul de arome și chimicale.

Pasul 2: Scoate din dieta ta alimentele care conțin zahăr ascuns. Alimentele care conțin zahăr ascuns sunt pâinea, bulionul și sosul de roșii, sosurile pentru salată, legumele la conservă, fulgii de porumb, iaurtul cu arome, ketchupul, dar și cerealele integrale.  Asta înseamnă că trebuie să citești cu atenție etichetele la toate produsele pe care le consumi și să le eviți pe cele procesate.

Pasul 3: Evită fructele uscate, acestea sunt foarte bogate în zahăr și nu te vor ajuta să îți tratezi dependența de dulce.

Pasul 4: Alege să consumi fructe de fiecare dată când ți se face poftă de ceva dulce. Fructele conțin pe lângă zahăr, vitamine, apă și antioxidanți, în timp ce prăjiturile ne oferă doar zahăr și niciun fel de nutrient. Plus de asta, fructele conțin foarte puțin zahăr, spre deosebire de o prăjitură. De exemplu, o ceașcă de căpșuni are doar 3-4 grame de zahăr, în timp ce o ceașcă de înghețată de căpșuni are aproximativ 15 grame.

Mai departe citiți AICI

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *