Cosmetică inedită cu ulei de măsline

Olive oil

Cea mai bogată sursă de grăsimi monosaturate o găsim în uleiul de măsline presat la rece. El este un fel de suc natural care păstrează aroma, gustul şi principiile active ale măslinelor. Beneficiile acestui ulei au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, Hipocrate, Galen sau Diocles vorbind în scrierile lor despre ele. Însă uleiul de măsline nu este numai un aliment important, un medicament sau un ajutor pentru alte treburi gospodăreşti, ci şi un ingredient important pentru înfrumuseţarea corpului.

Să vedem cum putem folosi acest minunat ulei în cosmetica de acasă urmând ca într-un număr viitor să reluăm acest subiect prezentând şi alte întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de măsline.

Hidratant în profunzime al pielii

În locul cremelor speciale pe care bărbaţii le folosesc după ras se poate folosi uleiul de măsline. Dacă se adaugă şi o picătură de ulei esenţial de lavandă efectul acestuia va fi mărit iar acest lucru se întâmplă deoarece uleiul de măsline are capacitatea de a hidrata intens pielea. Uleiul de masline se poate folosi astfel în combinaţie cu cremele cosmetice, dar şi simplu, în starea lui naturală. Aplicat pe pielea umedă hidratează şi hrăneşte foarte bine celulele pielii.

Întăritor pentru unghii

Principiile active ce sunt conţinute în uleiul de măsline vin să ne spună că dacă unghiile noastre se rup repede sau se exfoliază un tratament de o săptămână cu acest ulei le va reda sigur puterea. Se ţin unghiile fragile câteva minute într-un castronel cu ulei de măsline călduţ, apoi se masează uşor.

Regenerarea părului, o prioritate

Cum moda se schimbă de la un an la altul şi câteodată de la un sezon la altul, dacă schimbarea include şi culoarea părului atunci sigur se pote ivi o problemă: fire „arse“, deteriorate, de vopsele. Dacă mai adăugăm efectele timpului, intemperiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură atunci efectul asupra părului este profund. Ce se poate face în acest caz? Ajutorul de nădejde vine de la uleiul de măsline: o mască regenerantă pe care o preparăm din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, o lingură de zeamă de lămâie şi o linguriţă de ulei de ricin. Amestecate toate şi întinse pe păr, o dată pe săptămână (2-3 ore pentru activare), vor face minuni pentru podoaba capilară.

Fără demachiant sintetic

Şi pentru demachiere uleiul de măsline este bun: câteva picături pe o dischetă cosmetică îţi vor arăta că machiajul se curăţă foarte repede şi delicat de pe piele. Nu mai punem la socoteală şi proprietatea de hidratare a tenuui care o face imediat acest ulei natural.

Balsam de păr regenerator

Se ştie că femeile din India folosesc adesea uleiurile pentru a-şi păstra părul cât mai frumos. Dar nu numai acolo femeile au învăţat că, pentru a avea o podoabă capilară cât mai frumoasă, dar şi sănătoasă, este necesar să renunţi la multe dintre chimicalele care ne sunt prezentate drept „adevărate panacee“ pentru păr. Astfel că, dacă vrei să încerci să vezi cum este să renunţi la vechiul balsam şi să încerci uleiul de măsline nu ai decât un singur lucru de făcut: înainte de a spăla părul întinde cu un pieptene o lingură de ulei de măsline presat la rece pe fire. Stai cu o folie alimentară pe cap o oră, apoi cu şamponul personal îndepărtează ce a mai rămas din acest ulei. Vei vedea diferenţa după numai câteva săptămâni de folosire înainte de fiecare spălare.

Balsam de buze pentru iarnă

Uleiul de măsline poate fi utilizat cu succes şi pentru a păstra hidratate buzele atunci când frigul le usucă şi le crapă. Păstraţi asupra voastră o sticluţă mică închisă ermetic cu ulei de măsline presat la rece şi, de câte ori aveţi nevoie, aplicaţi puţin din el pe suprafaţa buzelor: le va reda catifelarea dulce şi le va rehidrata. În acelaşi timp le oferă şi o strălucire intensă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *