Contraindicații ale bicarbonatului de sodiu

bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este folosit, de multe ori, pentru arsurile stomacale, insa nu trebuie sa uiti ca are o cantitate mare de sodiu. Daca medicul ti-a recomandat sa reduci consumul de sare, ar trebui sa eviti sa iti tratezi indigestia cu bicarbonat.

Pe langa efectele benefice, bicarbonatul de sodiu poate produce foarte multe efecte adverse: dureri de cap, greata si voma, iritabilitate, urinare frecventa, sange in urina, stare generala proasta, respiratie greoaie, pierderea apetitului, crampe si balonare, consum crescut de lichide, alcaloza metabolica etc.

Efectele prezentate mai sus apar foarte rar in cazul respectarii dozelor recomandate, insa au fost observate mai des in cazul persoanelor care folosesc bicarbonat de sodiu o perioada indelungata, sufera de afectiuni renale, hipertensiune, afectiuni pulmonare si cardiace.

Consumul unor cantitati mari de bicarbonat de sodiu poate afecta organele interne si in cazuri extreme poate produce decesul pacientilor.

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie administrat copiilor pana la varsta de 12 ani decat la recomandarea si sub supravegherea unui specialist.

Bicarbonatul creste cantitatea de sodiu din organism si nu trebuie folosit daca suferiti de hipertensiune sau urmati o dieta fara sodiu.

Sursa: caplimpede.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *