Consumi apă cu miere? Care sunt beneficiile pentru organism

apa-cu-miere

Știai că un pahar de apă caldă cu miere pe stomacul gol te „trezește” mai repede decât cafeaua? În plus, acest amestec îți detoxifică organismul.

Numeroase persoane din întreaga lume consumă miere. Aceasta este un produs preparat de albine din nectarul florilor și secrețiile părților vii ale plantei.

Mierea este un produs 100% organic cu proprietăți extraordinare pentru sănătatea corpului uman. Este o sursă importantă de enzime, antioxidanți și zaharuri naturale. În plus, mierea de albine are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și laxative care previn și combat diverse afecțiuni.

Având o valoare nutrițională atât de bogată, mierea este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în medicina alternativă și în prepararea produselor cosmetice naturiste. Puțini oameni știu însă că efectele sale sunt mai puternice dacă o combini cu puțină apă caldă. 

Acest remediu tradițional este folosit ca supliment alimentar de milioane de oameni, datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.

În articolul de azi, îți prezentăm toate aceste avantaje oferite de consumul de apă cu miere, în speranța că nu vei ezita să introduci și tu acest lichid delicios în dieta ta.

Apa cu miere previne infecțiile urinare

Proprietățile diuretice și antibacteriene ale amestecului de apă caldă cu miere de albine ajută la curățarea tractului urinar și reduce riscul apariției unor infecții neplăcute, precum cistita.

Datorită vitaminelor și mineralelor din compoziția sa, această combinație crește numărul de anticorpi, prevenind atacurile virale.

Îmbunătățește digestia

Enzimele din miere îmbunătățesc funcțiile hepatice și contribuie la o digestie mai bună.

Consumul de miere de albine îți protejează flora bacteriană și facilitează absorbția nutrienților, valorificând la maxim fiecare masă servită.

În plus, mierea are un efect ușor laxativ care reglează tranzitul intestinal și previne constipația.

Te ajută să slăbești

Mii de oameni au decis să adauge apa cu miere în dieta zilnică, deoarece au observat că această combinație stimulează pierderea în greutate.

Mierea conține zaharuri naturale care reprezintă o sursă naturală de energie.Acestea reduc poftele alimentare și stimulează arderea caloriilor.

Întărește sistemul imunitar

Această băutură este bogată în nutrienți care întăresc sistemul imunitar. Ea conține enzime, vitamine și minerale care ajută la combaterea agenților patogeni dăunători.

Mierea de albine are un efect antibacterian ce ucide microorganismele care au pătruns în organism sau care nu reacționează la antibioticele convenționale.

Reduce alergiile

Consumul de miere organică reduce sensibilitatea la polen și la alte particule din mediu care provoacă reacții alergice.

Fiind expectorantă, mierea facilitează eliminarea mucusului și curăță căile respiratorii.

Oferă energie

Așa cum am menționat deja, glucidele din miere reprezintă o sursă naturală de energie, îmbunătățindu-ți performanțele fizice și mentale.

Dacă încerci să bei apă cu miere dimineața, în loc de cafea, vei scăpa de acea senzație de oboseală și de moleșeală. În plus, îți hidratezi întregul corp, optimizând toate funcțiile organismului care sunt activate dimineața.

Mai multe citiți pe dozadesanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *