Combate răceala și ameliorează durerile de gât cu ajutorul ceaiului de busuioc!

ceai-de-busuioc

In anotimpul rece multe persoane au gura si pielea uscata, stari de nervi si de anxietate, sufera de frisoane, alergii, mancarimi, raceala sau afectiuni ale rinichilor, stomacului sau plamanilor. Pentru combaterea acestor probleme de sanatate sunt recomandate mai ales ceaiurile din plante medicinale. Una din plantele care creste imunitatea si rezistenta organismului, ofera energie si reduce stresul este busuiocul.

Proprietatile benefice ale busuiocului sunt cunoscute de oamenii din intreaga lume de foarte mult timp. In India, busuiocul este considerat o planta sacra, folosita in tratamente traditionale terapeutice si in gastronomie drept condiment. In popor exista credinta ca busuiocul poate fi folosit pentru a determina credinta unui om in D-zeu, astfel in mana omului necredincios sau rau planta nu rezista foarte mult timp, se ofileste foarte repede. De asemenea busuiocul asigura protectia divina a casei si oamenilor (se pune la icoane), este folosit pentru agheazma si pentru imprastierea ei in scopul alungarii Necuratului, pentru sfintirea lucrurilor si a locuintelor, crezandu-se in dimensiunea lui magica si spirituala.

Beneficiile si aplicatiile terapeutice ale busuiocului:

Busuiocul are proprietati antibacteriene, antifungice, dezinfectante, antivirale, antialergice, cicatrizante, antiseptice si antispasmodice. Contine eugenol, cineol, hidrat de terpina, phymol, estragol, linalol, acid cumaric, quercitina, tryptophan, erutin, alpha pinena etc.

Este folosit in tratamentul infectiilor bacteriene si virale, bolilor tractului respirator superior, astmului, bronsitei, tuberculozei, bolilor pulmonare si cardiovasculare, la scaderea colesterolului din sange si a temperaturii corporale ridicate, la calmarea nervilor, combaterea stresului si a nervozitatii, in normalizarea tensiunii arteriale. Aceasta planta este utilizata in mod frecvent in medicina alternativa deoarece nu de putine ori s-au vazut efectele sale benefice in tratamentul bolilor aparatului respirator. Nici specialistii in medicina conventionala nu neaga proprietatile medicinale ale acestei plante. In prezent se gasesc multe variante de preparate pe baza de busioc in farmaciile naturiste (tincturi, uleiuri, etc) care desi sunt foarte bune nu trebuie folosite in exces, pentru ca supradozele pot da efecte secundare si consecinte triste pentru organism. Inainte de orice tratament este obligatoriu sa fie cunoscute proprietatile unui preparat si citite contraindicatiile sale. Cel mai indicat este sa se consulte un medic specialist care va sti ce doza sa recomande pentru fiecare pacient si afectiune in parte.

Sursa: bodygeek.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *