Ciornă uitată în bancă de un copil de 10 ani i-a făcut să plângă pe profesori: „Timpul se scurge repede”

ciorna

Profesorii de la Colegiul Național „I. L Caragiale” din București care supravegheat examenul elevilor de admitere în clasa a V-a au descoperit o ciornă scrisă de unul dintre candidați. Cuvintele copilului de 10 ani i-au impresionat pe dascăli până la lacrimi, scrie ccplus.ro.

Absolvenții claselor a IV-a care doresc să-și continue studiile la un Colegiu au susținut marți (5 iulie) un examen, care a constat în susținerea a două probe distincte la Română și la Matematică, potrivit adevarul.ro.

După ce s-a terminat prima probă, profesorii au descoperit în banca unui elev o ciornă pe care și-a notat gândurile: „Copilăria este cea mai importantă etapă din viaţa unui om. Trebuie să înveţi să zâmbeşti şi să uiţi de toate grijile tale. Orice gând răzvrătit de-al unui copil te poate face bucuros. Nu este o taină a lumii, dar dacă ai fost vreodată trist, se spune că aşa vei rămâne toată viaţa. Fiecare copil se dezvoltă. În curând, acesta va deveni adult, iar mai târziu, moartea îl va primi cu braţele deschise. Ce mai aştepţi?! Distrează-te cât eşti copil! Lasă-ţi gândurile triste spre adulţi şi bagă de seamă, timpul se scurge repede!”

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Luminița spune:

    Dascăli și părinți,cerem prea mult de la copii,încă de la grădiniță.Vrem să scrie de la grupa mică,să meargă la clasa zero,știind să scrie și să citească,să susțină examen de evaluare în clasa a-ll-a,etc.Le răpim,fără să ne dăm seama,copilăria,în goana după competiție iar învățământul românesc nu le formează competențe utile societății actuale în funcție de aptitudinile individuale,rezultand,astfel,un bun profesionist.Cum să învățăm copiii să se joace,să știe „să facă”ceva,să vină în contact direct cu ființe,actiuni,fenomene,dacă nu ne permit legile,programele,bugetul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *