CFR introduce vara aceasta trenul către Grecia. Cât costă un bilet și după ce orar circulă?

calatorii tren cfr grecia

Vine vacanta, cu trenul, spre Grecia! Cei care nu vor sa plece in concediu cu masina sau cu avionul, au la dispozitie, de vineri, varianta pe calea ferata.

Pe ruta Bucuresti Nord – Sofia – Salonic, si retur, va circula saptamanal un tren cu plecare din Capitala, vineri, si intoarcere duminica. Din Bucuresti Nord, vagoanele se pun in miscare la ora 12:50 si ajung in Salonic la 6:30, iar de acolo vor porni la ora 23:10 si vor sosi in Romania la 17:24.

Pretul pentru o calatorie dus va fi de aproximativ 45 de euro de persoana, la clasa a doua, si in jur de 52 de euro, la cuseta relateaza stirileprotv.ro

Trenul spre Grecia va circula pe toata perioada verii, pana in data de 4 septembrie.

Daca pentru vineri vreti sa cumparati un bilet la avion, va costa de la 118 pana la 400 de euro. Ajungeti insa intr-o ora la Salonic. O cursa low cost pana la Atena porneste de la 40 de euro si dureaza o ora si 45 de minute. Un astfel de bilet poate fi gasit insa doar cu doua luni inainte.

Cu masina faceti 9 ore, iar motorina va costa aproape 100 de euro. La asta se adauga si taxele de autostrazi.

Iosif Szentes, director CFR Calatori: „Cu trenul este destul de mult de mers, dar din aceasta cauza am introdus in compunerea trenului pe langa vagoane clasa un vagon cuseta si unul de dormit, astfel incat calatoria sa fie mai comoda.

Autoritatile elene au cerut ca usile trenului care va circula prin Grecia sa se deschida de la un singur buton din primul vagon. Traseul trece prin munti, este spectaculos, dar si periculos, asa ca pasagerii nu vor putea deschide usile in mers. CFR Calatori anunta ca pregateste din septembrie o noua cursa spre o alta destinatie turistica: Bucuresti – Istanbul. Pana atunci, Bulgaria trebuie sa termine lucrarile la infrastructura de la granita cu Turcia, scrie cyd.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *