Cele mai benefice fructe pentru digestie

Tuturor ne plac fructele, dar uneori nu știm care este cel mai bun moment în care să le consumăm pentru a stimula digestia sau care anume ne ajută să absorbim mai bine nutrienții din alimente și să ne menținem sănătatea stomacului și a intestinelor. Deci, care sunt cele mai bune fructe pentru digestie? Îți spunem noi!

Cele mai bune fructe pentru digestie
1. Ananas

Probabil știai deja. Acest fruct minunat conține o enzimă esențială numită bromelaină care ajută digestia. Bromelaina este o enzimă care accelerează reacțiile biochimice, facilitând digerarea proteinelor.

Ananasul trebuie să fie întotdeauana proaspăt și poate fi combinat cu o salată la masa de prânz, întrucât este un fruct care merge bine cu multe alte alimente. Bromelaina poate fi achiziționată și sub formă de capsule de la magazinele naturiste, însă recomandarea noastră este să consumi mai degrabă fructul în starea sa naturală. Este delicios, are proprietăți antiinflamatoare și este foarte benefic pentru bolnavii de artrită.

Ananasul trebuie să fie un component esențial în „sistemul” de întreținere a aparatului digestiv, motiv pentru care l-am trecut primul pe această listă. Consumă-l oricând ai ocazia.

2. Papaya
Papaya este un fruct delicios, răcoritor și ideal pentru persoanele care sunt la dietă. Mai mult, papaya este la rândul său o sursă naturală de enzime digestive. În ceea ce privește papaya, ajutorul în digestie este oferit de papaină , o enzimă ce se găsește atât în fructe. cât și în arbore.

Pentru a te bucura de beneficiile sale pentru digestie, nu ai nevoie decât de câteva bucățele de papaya, acestea fiind de ajuns pentru a facilita absorbția proteinelor în organism. În plus, papaya ameliorează diareea și greața și ajută la îngrijirea intestinelor și a stomacului… Nu sta pe gânduri – cumpără o papaya proaspătă și bucură-te de benficiile sale extraordinare.

3. Kiwi
Ești deja un fan al fructului de kiwi? Atunci nu ezita să-l adaugi în diferite feluri de mâncare, deserturi și salate. Fructul de kiwi este cunoscut și sub numele de agrișa chinezească și se remarcă prin prezența enzimei numită actinidină. Aceasta funcționează la fel ca bromelaina și papaina, funcționând ca un catalizator pentru digerarea proteinelor. Este folosit în medicina orientală pentru tratarea a numeroase afecțiuni, motiv pentru care este bine să aflăm și noi despre multiplele sale beneficii pentru sănătate.

Ca o observație, menționăm că nimic nu este mai sănătos și mai bun pentru digestie decât o salată cu kiwi, papaya și ananas. Specialiștii susțin că fiecare enzimă îndeplinește o sarcină diferită atunci când pătrunde în acidul din stomac. Împreună, toate cele trei enzime oferă un maximum de beneficii sistemului digestiv.

Sursa: dozadesanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *