Cel mai tare truc ca să ții muștele și țânțarii la distanță! Pui apă într-o pungă și …

muște-truc

Unii oameni folosesc plante sau soluții artificale pentru a ține insectele la distanță pe timp de vară. Dacă te vei afla în plimbare vreodată prin SUA vei observa, în unele state că oamenii agață la geamuri pungi pline cu apă în care stau scufundate câteva monede. Această practică este întâlnită în state ca Florida sau Texas.

Noi am fost curioși, văzând acest obicei atât de răspândit și am întrebat localnicii ce înseamnă acest fenomen. Este legat de răcorirea aerului? Am aflat, în schimb că este vorba de ținerea la distanță a muștelor. Da, ați citit corect.

Aceste pungi sunt un fel de aparat anti muște.

Cum poți obține un aparat anti muște

Ai nevoie de o pungă care se poate închide și câteva monede sau bucăți de folie de aluminiu. Umpli punga cu apă și arunci monedele sau folia de aluminiu în pungă. Punga o închizi și o agăți în zona în care vrei să acționeze.

Există mai multe teorii legate de funcționarea acestui remediu. Cele mai multe sunt legate de ochii complecși ai muștelor.

Se pare că ori muștele au impresia că, din cauza pungilor cu apă, se află langă o întindere mare de apă de care preferă să se ferească. Altă teorie spune că muștele se sperie de reflexia lor în pungile cu apă și preferă să zboare în alte zone. Cea mai frecventă explicație este aceea că muștele se bazează pe lumina soarelui pentru a se orienta iar pungile cu apă și monede creează confuzie prin modul în care lumina se refractă.

Pe acelasi principiu se bazeaza si țânțarii asa ca… ce ne costa sa incercam! Oricare ar fi teoria care stă în spatele acestui remediu, un lucru este sigur, oamenii cred că acest truc funcționează și îl folosesc cu succes de ani de zile!
Sursa – Fii sănătos.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *