Cel mai puternic suc de legume-unul din cele mai puternice remedii pentru detoxifierea, apărarea și vindecarea corpului

Beetroot juice

Beetroot juice

Studiile realizate în ultimii 25 de ani au confirmat ceea ce Rudolf Breuss susținea prin anii ’20, și anume că sucul de sfeclă roșie are un potențial terapeutic extraordinar, considerându-l unul din cele mai puternice remedii pentru detoxifierea, apărarea și vindecarea corpului.

Sucul de sfeclă este foarte concentrat, de aceea se bea de regulă diluat cu sucuri din alte legume sau fructe, precum țelină, morcov și/sau măr.

Împotriva cancerului (leucemie) și a bolilor tumorale, Rudolf Breuss recomanda prepararea unui suc mixt din 100 ml de suc de sfeclă roșie, 300 ml de suc de morcov și 50 ml de suc de rădăcină de țelină.

Utilizarea sfeclei roșii ca medicament datează de pe vremea romanilor. Beneficiile consumului de sfeclă roșie sunt bine documentate astăzi.

Studiile recente ne oferă dovezi solide cu privire la faptul că sfecla roșie poate îmbunătăți rezultatele clinice ale unor patologii cu o incidență mare în zilele noastre, precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza, diabetul de tip 2, demența și bolile degenerative.

Cercetătorii au descoperit că nitrații (regăsiți în cantități mari în sfecla roșie) susțin sănătatea sistemului cardiovascular. Administrată sub formă de suc, sfecla roșie reduce semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică.

Sfecla roșie conține mulți alți compuși bioactivi utili în mod speciali în tulburările care au la bază inflamațiile cronice și stresul oxidativ: vitamina C (acid ascorbic), zinc, fier, cupru, acid folic, potasiu, mangan, fibre, carotenoide, acizi fenolici și flavonoide.

Este de asemenea una din puținele legume care conțin un grup de pigmenți bioactivi cunoscuți sub numele de betalaină. Aceștia au demonstrat în studiile realizate in vitro și in vivo efecte antiiflamatoare importante pentru patologiile clinice asociate cu stresul oxidativ și inflamațiile cronice, precum artrita, cancerul sau bolile de ficat. Polifenolii din sfecla roșie s-au dovedit benefici în cancer, osteoporoză și bolile neurodegenerative

Consumul de sfeclă roșie ajută în:

– bolile canceroase
– boli oculare (degenerescență maculară)
– boli de inimă (hipertensiune, ischemie cardiacă, ateroscleroză)
– detoxifierea corpului de diferite toxine din aer, apă, alimente, medicamente, produse de curățat
– boli de rinichi
– anemie prin lipsă de fier
– sarcină
– hepatită cronică
– diabet
– constipație
– demență

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *