Cel mai ieftin și la îndemână antidot pentru ochii obosiți! Costă doar câțiva lei

ochi obositi

Exercitiile fizice pot obosi ochii la fel de mult ca si muschii, dar o ceasca de cafea ii poate revigora, conform unui studiu international, informeaza agentia de presa Xinhua.

O echipa de oameni de stiinta din patru tari a descoperit primele dovezi stiintifice ca miscarile oculare rapide isi incetinesc frecventa atunci cand organismul este obosit.

„Aceste rezultate sunt importante, deoarece ochii nostri trebuie sa se miste rapid pentru a capta informatii noi”, a spus coordonatorul acestui studiu, dr. Nicholas Gant, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda.

„Dar exista speranta pentru bautorii de cafea, deoarece aceste tulburari vizuale pot fi prevenite prin consumul de cofeina”, a mai spus el. In cadrul studiului, au fost efectuate in laborator exercitii pe bicicleta timp de trei ore, dupa care controlul cerebral al sistemului vizual a fost testat cu ajutorul camerelor specializate in urmarirea ochilor.

„Este remarcabil faptul ca oboseala picioarelor incetineste miscarea ochilor. Acest lucru ar putea foarte bine sa fie motivul pentru care biciclistul obosit nu vede niciodata autobuzul care vine”, a opinat specialistul.

Un dezechilibru neurochimic cauzat de efort fizic intens pare sa se raspandeasca in sistemele de control ale creierului. Dar, o doza modesta de cofeina ar putea restabili echilibrul chimic, ajutand semnalele de la creier sa ajunga la ochi.

Articol relatat de portalul kfetele.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *