Ce se întâmplă când ai o lampă din sare de Himalaya în casa ta?

Himalayan Crystal Salt Lamp.

Lampile din sare de Himalaya au devenit extrem de populare si asta nu neaparat datorita aspectului lor atragator, ci datorita beneficiilor pe care le au asupra mediului inconjurator si sanatatii organismului. Simpla aprindere a unei astfel de lampi te va face sa te simti mai bine fizic, mental si emotional in cel mai scurt timp.

In continuare iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care aceasta lampa nu ar trebui sa lipseasca din casa ta:

1. Aerul va fi mai curat

Beneficiul cel mai evident oferit de o lampa din sare este capacitatea sa incredibila de a filtra aerul din casa ta, eliminand praful, fumul de tigara, polenu si alti contaminanti din aer.

Aceste lampi ajuta la filtrarea aerului atragand moleculele de apa si orice particule straine pe care le poarta acestea.  Acest fenomen este cunoscut sub numele de higroscopicitate. Atunci cand lampa este pornita, caldura emanata elibereaza inapoi moleclele de apa, dar pastreaza toate particulele absorbite in interiorul lampii.

2. Simptomele de alergie vor fi reduse

De vreme ce lampile din sare filtreaza particulele microscopice din aer, inclusiv polenul, praful, firele de par ale animalelor de companie, fungii si mucegaiul, ele pot reduce intr-adevar o cantitate extrem de mare de alergeni din aer, facandul-le decorul perfect pentru cei care sufera de alergii.

De asemenea, aerul curat te va ajuta sa ramai sanatos si sa te imbolnavesti mai rar.

3. Vei dormi mai bine

Fiecare molecula este format din atomi, iar fiecare atom este alcatuit din trei tipuri de particule: protoni (sarcina pozitiva), electroni (sarcina pozitiva) si neutroni (neutrii). Din pacate, ionii pozitivi din aer te pot impiedica sa te odihnesti cum trebuie. Asta deoarece acestia au un efect foarte negativ asupra corpului nostru, dar cu toate acestea ei se afla peste tot in jurul nostru. Lampile din sare de Himalaya, cu toate acestea, elibereaza ioni negativi care vor neutraliza ionii pozitivi.

Pastrarea unei lampi de sare in dormitor te poate ajuta sa dormi mai bine prin imbunatatirea calitatii aerului si prin neutralizarea ionilor pozitivi. In cazul in care aveti nevoie de intuneric comlet pentru a dormi, trebuie doar sa porniti lampa de sare timp de cateva ore in timpul zilei si apoi sa o opriti inainte de a merge la culcare.

4. Vei respira mai usor

Este de asemenea de mare folos si celor care sufera de astm sau de orice alte afectiuni respiratorii. De fapt, sarea roz de Himalaya este foarte buna pentru curatarea cailor respiratorii si exista chiar si inhalatoare din sare roz de Himalaya disponibile on-line.

Mai multe citiți pe stirilecaseri.ro 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *