Ce dereglări ale organismul ascunde pofta de dulce

pofta de dulciuri

Una dintre marile ispite pentru femei sunt…dulciurile. Tanjim dupa ele, ne abtinem de la ele, ocazional le devoram si asa mai departe. Dincolo de simpla placere de manca si pentru gustul lor, v-ati intrebat vreodata de ce poftiti la dulce atat de des?

Doctorul american Jacob Teitelbaum descrie aceste fenomen in cartea sa „Combate acum dependenta de zahar!”, unde prezinta posibile cauze ale aparitiei poftei de dulce. Teitelbaum descrie adictia ca un simptom pentru diverse probleme de sanatate nediagnosticate, precum blocajul glandelor renale sau prezenta prea multor bacterii daunatoare in corp.

Medicul american vorbeste despre patru tipuri de dependente de zahar, declansate de diferiti factori, de la schimbari hormonale la infectii in corp.

Situatia porneste deseori de la un surmenaj fizic

Lucrezi peste 40 de ore pe saptamana si te simti obosita aproape tot timpul. Cafeaua de dimineata este nelipsita, iar fara dulciuri nu faci fata zilei in curs. Totodata, simti nevoia sa consumi bauturi carbogazoase. Suferi de diverse tipuri de dureri la nivelul corpului, migrenele facand parte din „agenda zilnica” a organismului tau.

Probleme tiroidiene

Printre cauzele oferite de doctorul Jacob Teitelbaum se numara lipsa de odihna si un regim alimentar necorespunzator, deseori compus din mancaruri tip fast-food si snacks-uri. Acestea ofera energie corpului doar pe moment. Intr-o astfel de situatie, glanda tiroida este deseori responsabila de dependenta de zahar. Suprasolicitata, tiroida necesita un aport zaharos pentru a functiona. Cofeina agraveaza adictia, iar organismul intra intr-un cerc vicios.

Pentru ameliorarea starii generale de sanatate, Teitelbaum propune sa injumatatiti aportului de cofeina pe saptamâna, pâna ajungeti la o singura ceasca pe zi de cafea. Ulterior, inlocuiti-o cu ceai.
Beti mai multa apa pentru a va curata organismul.

Renuntati la alimentele procesate si la cele din faina alba si introduceti cerealele integrale in dieta zilnica. Acestea mentin un nivel constant al zaharului in sânge. Totodata – foarte important – dormiti mai mult! Un somn bun va va reduce pofta de mâncare si nevoia de dulce.

Candidoza

Ati avut o infectie de la o ciuperca, chiar daca a fost vorba de o alterare a epidermei, si ati scapat de ea cu dificultate. Totodata, aveti simptomele colonului iritabil, precum balonare, gaze, diaree sau constipatie. La un moment dat, a trebuit sa luati antibiotice. În aceasta situatia, s-ar putea sa va fi ales cu o candidoza, micoza produsa de ciuperca denumita candida albicans, care exista in mod normal in organism, dar care s-a dezvoltat in exces, in urma tratamentului cu antibiotice.

Potrivit studiilor doctorului american citat de publicatia „The Daily Mail”, o mare parte din persoanele care poftesc dupa dulciuri sufera de candidoza. Organismul intra intr-un nou cerc vicios. Raspândirea candidei genereaza pofta de dulce, iar zaharul favorizeaza extinderea ciupercii.

Totodata, stresul care creste secretia unui hormon denumit cortizol reduce imunitatea organismului, permitând extinderea candidei.

Mai multe citiți pe portalul lyla.ro.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *