Calvarul unui tânăr „mâncat” de infecții nosocomiale luate din spital: Bărbatul a rămas infirm pe viață, iar medicii nu recunosc nimic

spital

Guvernul României a fost pus în situaţia de a plăti despăgubiri unui tânăr care a plecat din spital cu infecţii nosocomiale. Este cazul unui poliţist de frontieră care după un accident a fost internat în spitalul de urgenţă Bacău şi de unde a luat un stafilococ auriu. Bacteria i-a mâncat pur şi simplu piciorul, arată B1 TV.

Drama lui Ovidiu Istrate, poliţist de frontieră în Iaşi, a început în 2008. Atunci tânărul de 23 de ani a avut un accident de maşină şi a ajuns la spitalul din Bacău cu politraumatisme. Timp de o săptămână, medicii l-au operat de mai multe ori, iar în piciorul stâng i-au montat o tijă. Ovidiu Istrate părea salvat. Însă nu a fost aşa.

Starea lui Ovidiu se deteriorează din senin. Pleacă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași în comă de gradul trei. Aici este operat la nivelul toracelui, dar medicii realizează că e ceva mai grav. Peste alte șapte zile este mutat la clinica de ortopedie a Spitalului de Urgențe din Iași, unde doctorii îl diagnostichează cu o infecție de stafilococ auriu la piciorul stâng, cel operat la Bacău.

Infecţia cu stafilococ se localizează la os. Îi „mănâncă” lui Ovidiu, pur şi simplu, piciorul stâng, care rămâne mai scurt. Urmează alte 10 operaţii dintre care două în Germania. Ovidiu rămâne infirm pe viaţă şi nici nu mai poate munci. Cel puţin nu ca poliţist de frontieră.

După doi ani de calvar, tânărul dă spitalul din Bacău în judecată. Iar raportul medicilor legişti este incredibil.

Întreaga evoluţie a pacientului a fost influenţată de apariţia infecţiei cu stafilococ auriu, care s-a cronicizat şi a condus la infirmitatea fizică permanentă a tânărului, cu deficienţă locomotorie medie şi scăderea capacităţii de muncă la 60 la sută, scriu medicii în raportul ataşat la dosar.

Medicii de la Spitalul Sfântul Ioan din Iaşi confirmă. E cea mai gravă infecţie pe care o poate avea cineva.

Calvarul unui tânăr „mâncat” de infecții nosocomiale luate din spital: Bărbatul a rămas infirm pe viață, iar medicii nu recunosc nimic.

Mai multe citiți AICI

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *