Calmează durerile de stomac cu tătăneasă

tataneasa

Când durerile de stomac sau reumatice nu-ţi dau pace, remediile cu tătăneasă îţi sunt de ajutor. Beneficiile sunt cunoscute de pe vremea dacilor.

Tătăneasa are acţiune antiinflamatoare şi cicatrizantă, fiind benefică în caz de dureri articulare, nevralgii, luxaţii, fracturi şi inflamaţie a tendoanelor.

În caz de reumatism, planta se poate utiliza sub formă de unguent, tinctură diluată, cataplasme (planta mărunţită şi înmuiată în alcool medicinal), infuzie sau decoct concentrat din frunze, care se adaugă în apa de baie.

Bursita (inflamaţie a mucoasei care căptuşeşte zonele în care oasele, tendoanele sau ligamentele au mişcări de frecare) se tratează cu unguent de tătăneasă. Cataplasmele cu decoct de tătăneasă ( obţinut din 4-5 linguri de rădăcină de plantă la 250 ml cu apă) sunt de ajutor în contuzii. În caz de fractură şi luxaţie pui pe zona afectată comprese cu infuzie concentrată.

Utilă în mai multe afecţiuni ale pielii

Unguentul preparat din tătăneasă ajută la refacerea şi cicatrizarea pielii, dacă ai avut o rană, o arsură sau dacă ai suferit o intervenţie chirurgicală. Decoctul ajută la ameliorarea simptomelor psoriazisului (se pun comprese), dar şi a abceselor dentare (faci gargară de câteva ori pe zi) şi a hemoroizilor.

„Durerile şi sângerările cauzate de hemoroizi sunt diminuate în urma unor băi de şezut cu infuzie călduţă concentrată sau cu decoct de tătăneasă ( în asociere cu coajă de stejar, gălbenele, muşetel, coada-şoricelului, coada-calului, pelin), efectuate de 2-3 ori pe zi“, explică dr. Ruxandra Constantina, medic specialist în medicină de familie şi apifitoterapie. Ca să prepari decoctul, pui la fiert 2 linguri de rădăcină uscată, la 400 ml de apă.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *