Căderea părului este stopată definitiv cu tinctură de nuc (rețetă)

frunze nuc

În scop terapeutic, frunzele de nuc se pot recolta până la începutul toamnei, atâta timp cât încă mai sunt verzi. Cele mai bune sunt frunzele tinere, din capătul ramurilor, deoarece sunt cele mai bogate în substanțe terapeutice. Se rup fără codiță, și se întind imediat la uscat. După ce au devenit casante, se mărunțesc și se păstrează în săculeți de hârtie.

Tinctură de nuc: rețetă

Dar dacă nu aveți posibilitatea să procurați frunze verzi de nuc pentru prepararea tincturii pentru stoparea căderii părului, puteți procura un astfel de produs de la magazinele naturiste.

Ingrediente necesare:

• 30 g de frunze de nuc uscate
• 150 ml de alcool de 90 de grade
• 100 ml de apă

Mod de preparare

Frunzele de nuc trebuie să fie bine uscate. Pentru a le fărâmița, trebuie să le frecăm bine între palme. Acestea se introduc într-o sticlă sau într-un borcan, și peste ele se toarnă alcoolul și apa. Recipientul se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile, timp în care se agită de 3-4 ori pe zi.

După încheierea perioadei de macerare, tinctura de frunze de nuc se strecoară și se mai lasă la frigider 1 săptămână, pentru a se decanta (limpezi), apoi se filtrează din nou.

Utilizare

Se pun 10 picături de tinctură de nuc într-o sticlă de 1 litru de apă de izvor. Se pune capacul, și se agită bine. Această soluție se folosește la clătirea părului după spălare. Se masează bine pielea capului.

După 10 clătiri ale părului cu această soluție părul va deveni mai ferm și va înceta să mai cadă. Se vor vedea îmbunătățiri majore. Inclusiv firele de păr deteriorate își vor recăpăta sănătatea și vitalitatea, iar firele de păr albe vor căpăta o nuanță mai închisă.

Frunzele de nuc conțin uleiuri volatile, Vitamina C și multe minerale care ajută la întărirea rădăcinii firelor de păr și la obținerea unui păr strălucitor și plin de viață.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *