Beneficiile ISOPULUI – planta sfântă din Biblie

isop

Isopul (Hyssopus officinalis) este o plantă erbacee din familia Lamiaceae, folosită atât ca mirodenie în preparatele culinare cât și în scopuri medicinale. Planta este originară din sudul Europei, Orientul Mijlociu și până în apropierea Mării Caspice.

Este o plantă cu o mireasmă aparte ce este folisită de milenii in tratarea bolilor şi terapii. Este o plantă sfântă, iar prima referire la Isop este cea din Biblie în psalmii lui David.

Elementele sale curative fac referire la stimularea respiraţie prin dilatarea bronhiilor şi centrilor nervoşi ai respiraţiei. Este un hipotensor bine cunoscut de bunicii noştrii.

Are o acţiune remarcabilă are asupra psihicului, având efecte tonice, antidepresive, de unde şi o gamă largă de utilizări în anorexia 1 psihică, isterie, epilepsie (în doze mici – maxim 2 grame pe zi). în bolile grave (cancer, ciroză, infecţii virale grave) are efecte extrem de benefice, revigorând bolnavul, redându-i apetitul şi tonusul, ajutându-l să se mobilizeze pentru a se vindeca.

Previne următoarele afecţiuni: antidepresiv, stimulent puternic al respiraţiei, antisecretor bronşic, antispastic bun pentru aparatul respirator şi intestinul gros (doze până la 4-5 grame pe zi), depurativ şi diuretic, emenagog, expectorant, hipotensiv, întăreşte pereţii vaselor capilare şi le scade permeabilitatea, vasodilatator.

Este folosit pentru următoarele afecţiuni :

– bronşită acută şi cronică, astm.
– faringită, laringită, traheită, gripă, răguşeală
– arsuri la stomac, gastrită hiperacidă, tulburări biliare (adjuvant), gaze intestinale, colită (adjuvant) – pulbere de isop în
97 combinaţie cu mentă, în proporţii egale.
– fragilitate capilară, hipertensiune arterială (adjuvant) – se administrează ca pulbere, în cure de 2-3 luni, cu o lună pauză.
– isterie, depresie însoţită de astenie – pulbere de isop.
– nevroze anxioase, hiperexcitabilitate – pulbere de isop: un sfert de linguriţă de 3 ori pe zi în cure de 21 de zile cu 7 zile pauză. Isopul se asociază foarte bine în aceste cazuri cu sunătoare), talpa gâştei, păducelul, captalanul.
– boala canceroasă, ciroză hepatică – pentru reglare, combaterea senzaţiei de vomă şi astenie se ia înainte de masă pulbere sau macerat la rece de isop.

Sursa: 365sanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *