Beneficii ale ceaiului verde

ceai verde

Ceaiul verde una dintre cele mai apreciate plante din Asia. Camelia sinensis este planta căreia i se opreşte procesul natural de fermentaţie pentru a se obţine ceea ce cunoaştem noi frunzele din care se prepară deliciosul ceai.

Compoziţia ceaiului verde este formată din uleiuri esenţiale, teina, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor şi altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.

Dr. Katherine Crew de la Centrul Medical de la Universitatea Columbia din New York a realizat un studiu cu privire la extractul de ceai verde care conține pigmenți de plante și antioxidanți cu numele polifenol E. Aceşti pigmenţi nu doar că pot să oprească creșterea celulelor canceroase, ci şi să blocheze pătrunderea lor în ţesuturi.

Studiul a implicat 40 de femei cu așa-numitul cancer mamar hormonal negativ. Unele femei au primit medicamentul care conținea polifenoli E, în timp ce altele au primit un placebo (medicament inactiv). Nivelul de creștere a hepatocitelor la femeile care suferă de cancer mamar, este cel mai important indicator, care arată răspândirea cancerului. După doar două luni de tratament cu extract de ceai verde s-au constatat progrese enorme în rândul celor care luptă cu cancerul.

Cu toate acestea, oamenii de știință continuă să studieze intens efectul pe termen scurt, încercând să găsească modalități de a extinde în timp efectul terapeutic al extractului.

Iată câteva dintre beneficiile ceaiului verde:

1. Ceaiul verde scade nivelul LDL colesterolului (cel „rău”) şi creşte nivelul de HDL colesterol (cel „bun”) – cei care consumă extract de ceai verde pot consuma alimente cu mai mult colesterol, fără să înregistreze creşteri ale nivelelor plasmatice de colesterol.
2. Ceaiul verde limitează coagularea anormală a sângelui, care stă la baza apariţiei trombozelor. Vă reamintesc că accidentul vascular cerebral şi infarctul miocardic recunosc drept cauză formarea trombilor care obstruează una sau mai multe artere.
3. Ceaiul verde reduce valorile tensionale mari – prin reducerea nivelului de angiotensina II, o substanţă care produce vasoconstricţie.
4. Ceaiul verde reduce glicemia – şi în acest fel riscul de diabet zaharat. Polifenolii şi polizaharidele din ceai verde au acest rol.
5. Ceaiul verde protejează ficatul împotriva substanţelor toxice (alcool, substanţe chimice)
6. Ceaiul verde menţine sănătoasă cavitatea bucală – inhibă formarea tartrului şi distruge bacteriile orale

Mai multe citiți pe efemeride.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *