AVERTISMENTUL specialiștilor: Probleme mari pentru utilizatorii de WhatsApp!

whatsapp
WhatsApp e una dintre cele mai utilizate aplicatii de pe telefoanele mobile. Totusi, specialistii lanseaza un avertisment de ultima ora care trebuie luat in seama imediat. Aplicatia a introdus saptamana trecuta apelarile video in serviciile sale, iar utilizatorii il pot accesa indiferent de sistemul de operare: Android, iPhone sau Windows. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa actualizezi aplicatia celei mai noi versiuni.

De cand a fost lansat serviciul respectiv, au fost zvonuri conform carora escrocii il pot folosi in favoarea lor pentru a fura informatiile personale ale oamenilor. Daca ti se cere ca „activezi” apelurile video cu ajutorul unui website, nu accepta. Acel link te va redirectiona catre un site fals care poarta coduri si virusuri menite sa descarce toate detaliile personale, urmand a fi folosite in scopuri ilegale: fraude si furturi de identitate.

Dupa ce termini de instalat versiunea, vei primi o notificare prin care sa-ti inviti toti prietenii si astfel, virusul sa ajunga la cat mai multe persoane. Escrocheria a fost descoperita in multe tari, iar Ministerul Informatiilor, Tehnologiei si Telecomunicatiilor din Pakistan a dat o declaratie in acest sens si a avertizat populatia sa nu acceseze linkul respectiv: „Avand in vedere popularitatea pe care o are WhatsApp in randul utilizatorilor, este important ca utilizatorii pakistanezi sa fie constienti de aceasta manevra in asa fel incat sa ia imediat masuri si sa reduca expunerea la consecintele protectiei datelor personale.”, potrivit indy100.com.

Sursa: bzi.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *