Avertisment: Piețele sunt pline de fructe OTRĂVITE!

boz

Un constănțean a povestit, într-o postare pe Facebook, cum a fost la un pas de a se intoxica cu fructe de boz vândute drept afine de o vânzătoare care susţinea că este din Vâlcea, într-o piaţă din Constanţa.

 Totul s-a întâmplat duminică dimineață, scrie realitatea.net, atunci când bărbatul, împreună cu un prieten, se afla în târg. La un moment dat, a văzut-o pe vânzătoare. Femeia avea în față o găleată plină cu fructe ce păreau a fi… afine.

Totuși, având bobul diferit și, bineînțeles, un gust toxic, bărbatul și-a dat seama de escrocherie și a încercat să sune la 112 pentru a o demasca pe escroacă.

În realitate, „afinele” vândute erau fructe de boz.

Ce este bozul?

Bozul este o plantă foarte utilizată pentru calitatile ei farmaceutice este rudă sălbatica a socului. Fructul este o bacă de culoare neagra și are un miros neplacut. Fructele conțin antocianozide, acid tartric, acid malic, se recoltează în august și octombrie. Se taie inflorescența de la ultimă ramificație, uscarea se face la soare, în strat subtire, după uscare, fructele se desprind de inflorescență, scrie reporterntv.ro.

Este contraindicat persoanelor slăbite, suferinde de diaree, colon iritabil, colici abdominale sau sindrom de intestin iritabil, gastrită hiperacidă.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *