Avertisment: 61 din IAURTURILE de pe piață sunt pline de OTRĂVURI!

iaurt

Un studiul privind calitatea a 61 de iaurturi cu adaosuri, care se găsesc la raft, realizat de Asociaţia Pro Consumatori (APC) din România, arată că niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului, scrie Doctorulzilei.ro. De asemenea, toate sunt pline de zahăr, coloranți  și aditivi care declanșează, printre altele, boli grave.

Pentru realizarea studiului, APC a achiziționat 61 tipuri de iaurt cu adaosuri din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), cu gramajul cuprins între 100 g și 320 g. Iar rezultatele sunt oripilante:
Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului cu adaosuri (iaurt, bucăți de fructe / miere de albine / alte ingrediente naturale).

De asemenea, cantitatea de zaharuri per unitatea de vânzare variază între 7 grame și 55,2 grame, adică între o linguriță și jumătate de zahîr și 11 lingurițe de zahăr.

De parcă asta nu era de ajuns, în cele 61 de iaurturi sau găsit 18 ADITIVI ALIMENTARI PERICULOȘI! Studiul este asumat de Asociația Pro Consumatori și avertizează că piața iaurturilor este scăpată de sub control, iar la adăpostul gustului bun și al etichetelor atrăgătoare  se fac afaceri uriașe în detrimentul consumatorilor care, mulți dintre ei, sunt copii.

Mai multe citiți pe doctorulzilei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *