Atenție mare la medicamentul ”Lorazepam”!

lorazepam

Propilen glicolul se strecoara in unele medicamente intravenoase, printre care se numara si anxioliticul Lorazepam. Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care utilizeaza Lorazepam sub aceasta forma sunt mult mai predispusi la probleme renale si hepatice, informează sanatate.bzi.ro.

Este periculos pentru sugari
Cei care sustin ca substanta ar fi sigura pentru consum se bazeaza pe asertiunea ca organismul uman o metabolizeaza rapid si, astfel, nu ramane in sistem suficient cat sa produca leziuni. Numai de-ar fi asa…

Desi adultii metabolizeaza intr-adevar propilen glicolul destul de repede, substanta tot provoaca pagube pana ce este eliminata din corp. Iar pagubele sunt exponential mai mari la sugari si copiii mici, al caror organism metabolizeaza propilenul mult mai lent.

Poate declansa alergii

Poate chiar tie ti s-a intamplat sau ai auzit de la apropiati ca in jurul varstei de 30-35 de ani li s-a declansat o alergie puternica….De vina poate fi Propilen glicolul care se intalneste si in corticosteroizi, un grup de medicamente antiinflamatoare. Potrivit unui studiu, acesta poate cauza „o forma de dermatita de contact adeseori nerecunoscuta”.

Mai direct, reactiile alergice la anumite medicamente sau la mediul inconjurator ar putea fi pur si simplu rezultatul glicolului.

Poate cauza boli mintale

Lichidul din tigarile electronice contine si el aceasta substanta, iar cercetatorii avertizeaza utilizatorii de astfel de dispozitive sa fie mai selectivi in privinta produselor alese. Cel mai ingrijorator este ca propilen glicolul a fost corelat cu aparitia unor boli mintale precum:

– Hiperactivitate

– Tulburari de comportament

– Depresie

– Ataxie (in cazuri extreme)

Cum poti ocoli propilen glicolul

Nu-i tocmai usor, pentru ca este raspandit peste tot. Iar pe etichete este trecut sub numeroase pseudonime:

– Propane-1,2-diol

– E1520

– A-Propylene Glycol

– 1,2-Dihydroxypropane

– Methylethylene glycol

Ai grija ca denumirile de mai sus sa nu se regaseasca mai ales pe etichetele urmatoarelor produse.

1. Cosmetice:

– Sampoane

– Sapunuri pentru corp

– Creme dermatologice

– Deodoranti

– Servetele pentru bebelusi

2. Alimente:

– Sosuri pentru salata

– Sucuri carbogazoase

– Deserturi congelate

– Cafea aromata

– Glazuri

Cere sfatul medicului curant inainte de folosirea medicamentelor care contin aceasta chimicala periculoasa. Ocoleste-o cu orice pret ca sa nu-ti pui in pericol sanatatea!

Sursa: secretele.com

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *