Atenție! Combinația dintre unele plante medicinale și medicamente poate fi periculoasă

plante-medicinale

Remediile naturale ne pot pune chiar viata in pericol atunci cand sunt combinate cu medicamente clasice, atrag atentia specialistii citati de dailymail.co.uk.

Chiar si cele mai populare terapii, cum sunt cea cu usturoi, cu ghimbir, cu ceai verde si cu sunatoare pot interactiona in mod negativ cu tratamentele clasice recomandate de medici pentru anumite afectiuni, informează sanatate.bzi.ro. Cele mai multe riscuri si le asuma copiii si batranii, dar si persoanele cu mai multe afectiuni asociate, care iau tratamente combinate, este de parere specialista americana in terapii complementare Catherine Ulbricht, citata de publicatia Daily Mail. Iata cateva combinatii periculoase intre medicamente si plante medicinale:

1. Usturoiul, ginkgo biloba si ghimbirul sunt recunoscute pentru proprietatile de reducere a tensiunii arteriale, dar, in acelasi timp, presupun un oarecare risc de sangerari. De aceea, remediile de acest gen sunt contraindicate persoanelor care iau warfarina, un medicament anticoagulant. „Din cauza actiunii de antiagregare plachetara a ginsengului, in cazul persoanelor care iau medicatie antitrombotica, trebuie verificati parametrii de coagulare a sangelui, care au tendinta de scadere si, in consecinta, pot aparea fenomene hemoragice”, completeaza medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie, de la Clinica Medas din Bucuresti.

2. Antidepresivele naturale pe baza de sunatoare pot avea efectul invers al imunosupresoarelor administrate dupa un transplant pentru impiedicarea respingerii grefei. De asemenea, „sunatoarea nu se administreaza concomitent cu inhalatorii pentru astm bronsic si cu medicamentele pentru raceala”, subliniaza medicul Ruxandra Constantina.

3. Scortisoara, cromul si remediile pe baza de proteina din zer scad dramatic nivelul zaharului din sange, lucru periculos pentru persoanele diabetice care iau deja tratament de reducere a glicemiei.

4. Ceaiul verde, macul canadian si paducelul pot creste tensiunea arteriala si, deci, fac ineficiente tratamentele medicamentoase pentru scaderea ei.

5. „Echinacea nu se administreaza concomitent cu tratamentele anticanceroase si anxiolitice, imunosupresoare sau hipocolesterolemiante, pentru ca pot aparea efecte secundare grave”, atrage atentia specialista Ruxandra Constantina.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *