Alină durerea în 5 minute cu ajutorul alifiei de varză!

alifie-din-varza

Că foile de varză strivite şi aplicate extern produc o serie de vindecări remarcabile ştim cu toţii, remediul fiind recunoscut şi de medicina clasică, fiind verificat în urma unor minuţioase cercetări.

Un  remediu mai eficient decât frunzele verzei, însă, este alifia de varză, preparată în casă. Aceasta pătrunde mult mai uşor în interiorul organismului, iar durerea (chiar şi durerea vie) cedează la doar 15 minute după aplicare (în durerile mai uşoare), fapt confirmat de către specialiştii care au testat-o pe propria piele.

Prepararea alifiei de varză nu necesită cunoştinţe sau utilaje speciale, şi se poate face acasă, foarte simplu.

Ingrediente necesare:

  • 50 ml. suc de varză crudă (3-4 linguri)
  • 200 gr. lanolină (de la farmacie) sau untură de porc
  • 1 linguriţă ceară de albine 10 ml. ulei (1 lingură) de germeni de porumb  sau de palmier
  • 10-15 ml. alcool rafinat de 38-40 grade
  • o linguriţă miere de albine

Suc de varză: se poate obţine cu ajutorul storcătorului centrifugal; varza se spală, se îndepărtează porţiunile stricate, se taie în bucăţi suficient de mici pentru a intra pe orificiul de admisie a storcătorului, pentru a le mărunţi şi a le centrifuga; sucul de varză se utilizează imediat după preparare, pentru a nu se oxida şi a nu ȋşi pierde din proprietăţi.

Metodă de preparare

Într-un vas emailat se pune la încălzit lanolina (sau untura) şi ceara de albine, se amestecă, după care se adaugă uleiul. Se încălzeşte totul până la 60 de grade Celsius.

Separat, se încălzeşte sucul de varză crudă, la aceeaşi temperatură de 60 de grade Celsius, adăugându-se mierea de albine şi alcoolul rafinat. Se amestecă totul bine.

Se ia de pe foc vasul în care s-a încălzit lanolina şi uleiul, şi se toarnă uşor peste amestecul de suc de varză, miere şi alcool. Compoziţia se amestecă încet, până când se răceşte.

Alifia astfel obţinută se pune în borcănele. La sfârşit, se poate adăuga (opţional) o anumită aromă: esenţă de pin, de levănţică, de trandafir sau de iasomie (10 picături). Termenul de valabilitate este de minimum 3 luni de zile, în cazul în care alifia este preparată cu lanolină, şi maximum 2-3 luni atunci când alifia de varză este preparată cu untură. Crema se poate folosi şi la copii.

Mai multe despre cum se aplică citiți pe topremediinaturiste.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *