Alimente care îmbunătățesc vederea

vedere remedii alimente

Cercetările demonstrează că o alimentație corectă poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni oculare, inclusiv cataracta și degenerescența maculară, ambele boli fiind legate de înaintarea în vârstă.

Iată o listă de vitamine esențiale pentru sănătatea ochilor, precum și câteva produse alimentare în care acestea se găsesc.

Vitamina A
Bogați în vitamina A, morcovii sunt cele mai cunoscute alimente care sprijină sănătatea ochilor. Această vitamină este esențială pentru o vedere bună, deoarece protejează corneea sau suprafața ochiului. În plus, previne apariția glaucomului, cataractei și a degenerescenței maculare. Nu ești un mare fan al morcovilor? Atunci poate îți plac mai mult spanacul, ardeii grași, cartofii dulci sau ouăle. Vestea bună este că foarte puțini sunt cei care au deficit de vitamina A, așa că nu e obligatoriu să consumi morcovi.

Vitamina C
Acest antioxidant puternic este extrem de popular și nu e de mirare. Vitamina C poate ajuta sistemul imunitar, luptă contra răcelilor, a bolilor legate de stres și chiar ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral. Când vine vorba de ochi, poate ajuta la scăderea riscului de cataractă sau la regresia ei, dacă este în curs de dezvoltare. În multe cazuri, cataracta este asociată cu înaintarea în vârstă, așa că este foarte important pentru persoanele cu vârsta de peste 40 ani să consume alimente bogate în vitamina C. Aceasta se găsește din belșug în ardei, legume verzi cu frunze de culoare închisă, căpșuni și portocale.

Mai multe despre alimentele care ajută la îmbunătățirea vederii află de aici.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *