Alergiile la arahide trec cu probiotice

Foto: otdikh-rossiyan.ru

Cercetătorii australieni anunţă un progres major în managementul alergiilor la arahide. Conform studiilor, citate de doctorexpres.ro, probioticele ar permite toleranţa pe termen lung. Alergia la arahide este cea mai frecventă cauză de anafilaxie, care poate fi fatală.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetări pentru Copii din Murdoch, Australia, publicat în The Lancet Child and Teen Health Health, oferă o soluţie timpurie. Cercetătorii au studiat cazurile a 48 de copii alergici, cărora le-au prescris tratamente diferite.

În timpul studiilor clinice, care au început în 2013, jumătate dintre copii au primit un tratament numit PPOIT, conţinînd tulpini de probiotice Lactobacillus rhamnosus combinate cu proteine de arahide, în doze crescute, timp de optsprezece luni. Cealaltă jumătate a primit un placebo.

După optsprezece luni, 82% dintre copiii trataţi cu PPOIT s-au dovedit a fi toleranţi la arahide, comparativ cu numai 4%, din rîndul celor cărora li s-a administrat placebo. Patru ani mai tîrziu, 70% din primul grup a păstrat această toleranţă.

Mai multe citiți pe monitorulexpres.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *