Află care sunt 10 cele mai potrivite țări pentru o viață fără griji

belize

Nici Thailanda, nici SUA! Lista celor mai bune 10 țări pentru, măcar o ședere temporară. Bazat pe comentariile celor mai experimentați călători și downshifteri.

Dacă aveți un post de muncă cu program liber, atunci puteți să vă mutați pentru o jumătate de an, sa zicem, în Thailanda. Sau nu, Thailanda nu este pe listă.

Sunteți fericiți? Iar oamenii pe care îi întâlniți în fiecare zi, zâmbesc? Mediul înconjurător joacă un rol important în buna dispoziție. Dacă sunteți înconjurați de oameni pozitivi, o să deveniți și voi puțin mai mulțumiți de viață, scrie eustiu.com.

Mai jos avem o listă a țărilor, care după comentariile expaților și călătorilor au cei mai fericiți oameni din lume.

10. El Salvador

El Salvador

Necătând la faptul, că această țară este înconjurată de Guatemala și Mexic, atât de populare printre rândurile turiștilor, locuitorii El Salvador se mulțumesc cu ceea ce au.

Din acest motiv vecinii sunt de fiecare dată buni cu dumneavoastră, confort total pentru gurmani, o mulțime de peisaje și plaje frumoase în apropiere. Nu demult aici era o problemă cu situația criminală, dar acum acest disconfort a scăzut în intensitate. Nu fiți ghidat de stereotipuri.

9. Suedia

Acest popor este foarte întreprinzător și mereu în căutare de noi posibilități, ca nimeni alții, scrie Forbes, ceea ce permite instalarea unei atmosfere viabile pentru dezvoltarea businessului mic.

Ca să deschizi aici ceva de genul cafenea, ai nevoie de nu prea mulți bani și timp. Nivelul ridicat de încredere interpersonală și cultura socială individualistă contribuie la faptul, ca în această țară să fie  foarte confortabil de locuit.

8. Belize

Oare nu ați fi permanent fericiți, dacă ați fi locuit pe o insulă înconjurată de cel mai mare recif coralier din lume, și ați duce o viață fără restricții, ca în Caraibe? Aici oare nu e cel mai prielnic climat?

Astea sunt privilegiile, de care locuitorii Belize se folosesc mereu, în fiecare zi. Pe lângă toate, pe fonul altor state din apropiere, Belize este renumită după cultura bogată.

Aici nu vei avea timp de plictiseală. Și acest loc este ideal pentru o viață fericită și armonioasă. Desigur, că nu săracă.

7. Olanda

Aici dintotdeauna a fost o piață a muncii puternică și o balanță dintre muncă și viață.

Olandezii se cred unii din cei mai fericiți oameni și acest lucru e pe merit: după ratingul Bloomberg, țara are nivelul 9 din 10 pentru mulțumirea locuitorilor față de viața pe care o duc.

6. Columbia

O cafea minunată. Columbia – a doua țară în lume după numărul sărbătorilor naționale.

Tot acest lucru creează o atmosferă de carnaval pe aproape întreg parcursul anului, așa că, timp pentru dormit nu prea o să aveți. Țara aste renumită prin diversitatea de produse și peisaje naturale: ecosisteme naturale de vis, practic din mai multe zone climaterice: aici găsim și păduri tropicale, și savane, și stepe, și pustiuri, și munți.

5. Canada

Acest popor este pe primul loc în lume după timpul liber de care dispun și pe locul trei – după nivelul intelectual, revendică Forbes. Ce face această țară așa de fericită?

Durata de viață lungă, nivel ridicat de venituri per persoană, legături sociale de nădejde. Uimitor, dar adevărat: climatul rece și iernile lungi obligă acești oameni să fie mai apropiați unul de altul și să mențină prietenii de lungă durată. Din acest motiv aici observăm atât de mulți oameni cu zâmbetul pe față.

4. Vietnam

Credeți, că Thailanda – țara zâmbetelor, este cea mai fericită din Asia? Ba clar că nu! Vietnam – cea mai fericită țară de pe acest continent.

Populația aici crește cu un ritm sporit, țara a devenit un centru turistic destul de popular – așa deja de 20 de ani. Vietnamezii țin la lucrurile de care dispun, din aceasă cauză ei sunt fericiți în interior, nu doar la exterior.

Plus la toate, țara ne oferă diversitate: plaje liniștite, orașe asiatice zgomotoase, mâncare excelentă peste tot unde nu ne-am afla.

3. Danemarca

Când ONU, în 2001 a efectuat un sondaj, cu țelul de a afla care este țara cu cei mai fericiți oameni, câștigătoare a fost Danemarca.

The Huffington Post scrie, că în Danemarca este instaurat un foarte puternic cămin familiar, legătura dintre membrii familiei este foarte strânsă. Aici întâlnim foarte des cazuri, că părinții cu copiii și nepoții pleacă la odihnă toți împreună.

Aici găsim un sistem medical gratuit și foarte bun – acesta este dreptul fundamental al cetățenilor. Prioritate are și egalitatea dintre genuri. Mersul pe bicicletă – de mult este o normă, cetățenii simt nevoia să se ajute reciproc. Faceți acest puzzle și o să primiți o țară frumoasă pe desen.

2. Norvegia

Această țară scandinavă – №1 în indexul prosperității al Institutului Legatum. În 2013 Norvegia a fost în fruntea acestui index pentru a cincea oară.

Este pe primul loc în lume după nivelul dezvoltării serviciilor sociale. Aici avem cel mai mare PIB pe cap de locuitor – 53000$ pe an. Și cel mai corect sistem din lume, de distribuire a finanțelor.

95% din norvegieni zic, că ei sunt mulțumiți de nivelul lor de libertate. 74% susțin, că ei au oameni, pe care pot să se bazeze.

1. Costa Rica

Travel Channel numește Costa Rica cea mai fericită țară din lume. Nivelul mediu de longevitate a vieții în această țară – 79,3 ani. Ei permanent locuiesc într-un mediu natural foarte frumos – acest lucru ar ridica dispoziția fiecăruia dintre noi.

Aici sunt o mulțime de plaje senzaționale, vulcani, păduri tropicale. Și o atmosferă plăcută pe tot parcursul anului. Cea mai iubită zicală a costaricanilor – ”Pura Vida”, ce înseamnă: ”Viața e frumoasă!”.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *