Adevărul despre rodie. Secretul care te va face să mănânci zilnic acest fruct!

rodie

Rodiile au un conţinut foarte mare de antioxidanţi şi aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Vezi de ce să mănânci mai des rodii şi cum să le cureţi mai uşor.

Poate nu le-ai consumat până acum pentru că nu ştii cum să le cureţi sau nu ai fost deloc curioasă să încerci acest fruct. Însă, trebuie să ştii că acest fruct are un conţinut mare de antioxidanţi şi nutrienţi esenţiali care ne apără de multe boli grave. Iată 10 motive ca să mănânci mai des rodii:

1.  Echilibrul hormonal

Semințele de rodie conțin un compus care restabilește echilibrul hormonal în organism, de acea în cazul durerilor menstruale este recomandat consumul de semințe de rodie.

2. Furnizează vitamine şi minerale importante pentru corp

O singură ceaşcă cu sâmburi de rodie va asigura 30% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul de vitamina K, 16% din necesarul de vitamina B9 şi 12% din doza zilnică de potasiu de care are nevoie corpul tău.

3. Reduc tensiunea arterială

Persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială trebuie să consume zilnic suc sau sâmburi de rodie, deoarece specialiştii au demonstrat că tensiunea arterială se reglează în mai puţin de două săptămâni. Astfel, se menţine sub control nivelul tensiunii arteriale, împiedicând fluctuaţiile.

4. Protejează articulaţiile

Rodiile conţin o enzimă care are un efect protector asupra articulaţiilor, fiind un ingredient util în prevenirea atritei şi a durerilor articulare.

Citeşte continuarea pe eva.ro.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *