A cumpărat o insulă nelocuită cu 13.000 de dolari și a transformat-o într-un adevărat colț de rai!

englez proprietar

Acest englez a cumpărat o insulă nelocuită încă în anii 1960. Și, până la urmă, pustnicul benevol a reușit să creeze pe ea un adevărat colț de rai!

La vârsta de 40 de ani, Brendon Grimshaw a decis să-și schimbe radical viața. În 1962 el a demisionat de la o redacție locală și a cumpărat o insulă nelocuită din Oceanul Indian. Prețul acestei achiziții a fost de 8.000 de lire sterline (aproximativ 13.000 de dolari). Anume în acest loc el și-a petrecut restul vieții.

insula 2

În momentul cumpărării, insula Moyenne (dimensiunile ei sunt de doar 480 x 300 de metri) era de aproape 50 de ani nelocuită, fiind și foarte puțin productivă.

Ca și în cazul altor insule, despre ea au existat legende — se credea că acest loc a fost un vechi refugiu de pirați, care probabil aici și-au ascuns comorile…

insula 1

Brendon a început conștiincios să-și amenajeze noua casă. Ajutat de un prieten, el a plantat aici mulți pomi de mango, circa 40 de specii de palmieri și ale tipuri de copaci tropicali. În total, aici au crescut aproximativ 16.000 de arbori! De asemenea, prietenii au fost nevoiți să hrănească păsările și să creeze cărări în locurile de nepătruns — în prezent acolo există aproape 5 km de drum.

După 40 de ani de muncă intensă, dintr-o insulă părăsită, Moyenne s-a transformat într-un adevărat colț de rai, acoperit cu verdeață și confortabil pentru trai. Aici locuiesc o mulțime de păsări și sute de broaște-țestoase gigante, care aproape că au dispărut de pe alte insule Seychelles.

broaste

Aceste broaște-țestoase rare trăiesc până la 180 de ani. De aceea, ele sunt foarte valoroase și trebuiesc ocrotite de către oameni.

Osteneala englezului nu a rămas neobservată. În 2008 insula lui Brendon a primit oficial titlul de rezervație și acum Moyenne face parte din Parcul Național. A existat zvonul că emirul Arabiei Saudite i-a propus proprietarului să vândă insula cu 30.000 de dolari. Însă bărbatul, zâmbind, a refuzat propunerea generoasă.

În prezent insula este vizitată uneori de turiști, care vin să admire frumusețea naturii din acest colț de rai. Însă unicul și permanentul rezident al acestui loc a fost doar stăpânul său însoțit de marea populație de păsări și broscuțe-țestoase. El a trăit aici până la moarte — Brendon a părăsit această lume în 2012, la vârsta de 86 de ani. Probabil că a murit fericit, deoarece a reușit să vadă raiul încă din timpul vieții.

insula3

Articol relatat de portalul perfectmedia.tv

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *