9 motive pentru a nu arunca coaja de ceapă

coji de ceapa

Atunci când avem nevoie de ceapă le prepararea bucatelor, care este primul lucru pe care îl facem? Curățăm ceapa, iar cojile le aruncăm la gunoi… Nu este bine! Cojile de ceapă sunt o sursă imensă de vitamine și minerale. De fapt, ea este mai bună decât însăși ceapa!

Calitățile curative ale cojii de ceapă se cunosc încă demult, ea luptă împotriva multor boli și are un efect favorabil asupra sănătății organismului. O să aflați de la sanatosi.com de ce nu trebuie să aruncați cojile de ceapă.

CALITĂȚILE CURATIVE ALE COJII DE CEAPĂ

1. COLORANT ALIMENTAR

Coaja de ceapă nu este doar un simplu colorant alimentar, dar un colorant alimentar sănătos. Gândiți-vă la ouăle de Paști! Anume coaja de ceapă este folosită din timpuri vechi pentru colorarea acestora. Unii oameni pun puțin decoct de ceapă în bulion, pentru a-i da culoare.

2. PENTRU PĂR

Decocturile din coji de ceapă întăresc și revitalizează părul. Multe femei folosesc cojile de ceapă la vopsirea părului. Nici o urmă de chimicale!

3. ÎMPOTRIVA BRONȘITEI

Decoctul din coji de ceapă este bine să fie întrebuințat în caz de bronșită acută sau pur și simplu în caz de tuse. Se pot face și comprese cu el. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți un pahar cu coji de ceapă și să turnați deasupra un pahar cu apă clocotită. Lăsați 15 minute apoi puneți cojile într-o bucată de tifon și stoarceți bine. Puteți utiliza astfel de comprese de 3 ori pe zi câte 30 de minute.

4. ÎMPOTRIVA BOLILOR RINICHILOR ȘI VEZICII URINARE

Puneți într-un ceainic pentru infuzie 3 lingurițe de coji de ceapă mărunțite și turnați 2 pahare de apă clocotită deasupra. Peste 30 de minute medicamentul va fi gata. Beți câte 1 lingură de 3-4 ori pe zi.

5. ÎMPOTRIVA STOMATITEI

În cazul acestei boli neplăcute puteți clăti gura cu decoct preparat din coji de ceapă.

6. ÎMPOTRIVA BOLILOR DE PIELE

Cum să ne scăpăm de negi, ciuperci, răni mici sau dermatită? Răspunsul este foarte simplu: cu coji de ceapă mărunțite, amestecate cu vaselină sau cu o cremă grasă în proporție de 2:3. Unguentul trebuie aplicat de 2 ori pe zi pe pielea afectată. Se va păstra la frigider.

7. ÎMPOTRIVA UMFLĂTURILOR SAU VARICELOR

Obțineți o soluție foarte bună amestecând coji de ceapă mărunțite cu 2-3 linguri de ulei de măsline. Lăsați să stea 10 zile. După aceasta puteți utiliza soluția pentru masajul picioarelor.

8. ÎMPOTRIVA RINITEI

Coaja de ceapă luptă activ atât cu rinita infecțioasă cât și cu cea alergică. Puneți 4-5 linguri de coji mărunțite într-un vas cu apă clocotită și inhalați 3-5 minute.

9. PENTRU ÎNTĂRIREA IMUNITĂȚII

Decoctul din coji de ceapă este o soluție extraordinară pentru sistemul imunitar al organismului. Previne foarte multe boli fără nici măcar să ne dăm seama!

Nu vă grăbiți să aruncați cojile de ceapă, înarmați-vă cu aceste sfaturi și aveți grijă de sănătatea dvs!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Articol relatat de portalul sanatosi.com

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *