8 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre tăierea părului!

par taiat

Pentru ca s-a instalat caldura, fiecare femeie ar vrea sa incerce o noua tunsoare sau macar sa mai scurteze putin din pletele care tin atat de cald in zilele toride. Inainte de a face acest pas aparent banal, iata 8 lucruri pe care nu le stiai despre taierea parului, care te vor ajuta sa ai podoaba capilara mai sanatoasa!

Ce nu stiai despre taierea parului

1. Daca iti tai parul mai des, acesta nu creste mai repede. A scapa de varfurile firelor de par nu are un efect direct asupra acestora. Foliculii scalpului sunt cei care determina cat de repede si cat de mult creste parul. Taierea varfurilor nu face altceva decat sa mentina mai sanatos parul pe masura ce creste in propriul lui ritm.

2. Varfurile nu se despica atat de repede, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te duci sa le tai o data la 6-8 saptamani. Vei fi surprinsa sa afli ca dureaza chiar intre 3 si 4 luni pentru ca acestea sa fie deteriorate si sa aiba nevoie de interventia unei coafeze.

3. Scarile diferitelor tunsori trebuie facute in functie de textura parului. Cu cat parul este mai cret, cu atat scarile trebuie sa fie mai inegale, in vreme ce, la polul opus, parul drept trebuie nivelat cat mai mult.

4. Inainte de a merge sa te tunzi, nu te spala cu sampon, mai ales daca stii ca vei fi spalata si la salon. Este pacat sa iti stresezi firul de par de doua ori in aceeasi zi.

Mai multe citiți pe andreilaslau.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *