În ceea ce urmează găsim alte caracteristici care au legătură cu psihopatia, după cum scrie spring.org.uk. 

1. Posibile profesii pe care sociopaţii le au

Directorii executivi, avocaţii şi oamenii care lucrează în domeniul media sunt principalele profesii pe care psihopaţii le au. Asta nu înseamnă că fiecare director sau avocat este un psihopat sau că tendinţele de psihopatie te vor ajuta la aceste job-uri. Mai degrabă, există o suprapunere între tipurile de personalităţi psihopatice şi tipurile de persoane care îşi aleg aceste profesii.

 2. Identifică psihopaţii cei „răi“

Nu toţi psihopaţii sunt la fel. Există două tipuri de psihopaţi, primari şi secundari, potrivit unui studiu recent. Psihopaţii primari pot fi cooperativi, săritori şi prietenoşi, pe când cei secundari sunt distructivi, nu sunt săritori şi nu au un comportament adecvat la locul de muncă.

Nora Schutte, principalul autor al studiului, spune că psihopaţii primari sunt caracterizaţi de o dominanţă pe care nu le este frică să o expună: „Oamenii cu această trăsătură de caracter vor să aibă întotdeauna dreptate, nu le este frică de consecinţele acţiunilor lor şi pot face faţă cu uşurinţă stresului“. 

3. Psihopaţii merg adesea târziu la culcare

Oamenii care au tendinţa să stea treji până târziu sunt mult mai predispuşi să dezvolte trăsături antisociale de personalitate, precum narcisismul şi psihopatia. Machiavelismul, narcisismul şi psihopatia – numite „Triada întunericului“ – au fost toate legate de preferinţa de a merge târizu la culcare.

Doctorul Peter K. Jonason explică: „Aceia care suferă de una dintre afecţiunile Triadei întunericului se aseamănă cu prădători precum leii şi scorpionii, care sunt creaturi ale nopţii. Pentru oamenii care au o strategie de viaţă rapidă, în concordanţă cu această triadă, este recomandat să stea într-un mediu cu lumină slabă, unde alţi oameni obişnuiesc să doarmă“. 

4. Psihopaţii nu dau dovadă de empatie

A căsca după ce ai văzut pe altcineva căscând este o dovadă de empatie şi legătură. Dar psihopaţii sunt egoişti, manipulativi, neînfricaţi, dominanţi şi, mai ales, lipsiţi de empatie. Studiul dezăluie faptul că oamenii cu tendinţe psihopatice sunt predispuşi să nu caşte atunci când văd pe cineva făcănd acest lucru.

5. Psihopatul criminal

În ciuda a ceea ce oamenii cred, a fi un pshihopat nu te face automat şi un criminal, cu toate că ajută. Mulţi criminali au trăsături de psihopatie precum impulsivitatea şi un comportament antisocial. 

În orice caz, o lipsă de autocontrol şi concentrarea exagerată faţă de o posibilă răsplată sunt considerate a fi trăsături ce trădează un comportament criminal. Scanările creierului au dezvăluit că aceasta este diferenţa crucială între un psihopat normal şi un psihopat criminal.

6. Psihopaţii preferă mâncărurile amare

Preferinţa pentru mâncărurile amare se pare că are legătură cu psihopatia, narcisismul şi sadismul, dezvăluie un nou studiu. O predilecţie pentru apa tonică şi cafea poate indica anumite tendinţe de psihopatie în personalitatea unei persoane. Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit că persoanele cărora nu le plac mâncărurile sau băuturile amare tind să fie mult mai plăcute. 

Sursa: adevarul.ro