3 alimente care previn cancerul mamar

suc-de-rodie

Alături de investigațiile anuale, care pot anunța din vreme apariția cancerului la sân, o dietă echilibrată îți asigură protecție în fața acestei maladii. Descoperă câteva alimente de care ai nevoie!

După vârsta de 40 de ani, este recomandat să faci o mamografie în fiecare an, pentru a avea siguranța că nu ai cancer mamar, mai ales dacă iei anticoncepționale de mai bine de 10 ani.

Pentru a-ți reduce riscul de a face cancer la sân, încearcă să renunți la fumat după această vârstă, să faci mișcare și ai mai mare grijă la dietă. Fructele și legumele proaspete, preparatele dietetic, soia, semințele, ceaiul verde sunt doar câteva dintre alimentele care ar trebui să fie prezente în meniul tău zilnic.

Semințele de in

Despre semințele de in s-a aflat că scad cu până la 50% riscul de cancer mamar.

Acestea conțin lignani, fitonutrienți care reduc nivelul de radicali liberi cu efecte benefice pentru sâni.

Ia o lingură de semințe de in în fiecare zi. Le poți pune în salate sau le lași în apă, cât să le acopere, peste noapte sau cel puțin 3-4 ore.

Soia

Fitoestrogenii previn nu doar cancerul la sân, ci și bufeurile apărute la menopauză.

Se găsesc și în soia, motiv pentru care consumul a circa 100 de grame de soia de 2 ori pe săptămână reduce cu 40% riscul de a face cancer la sân.

Cu ajutorul bacteriilor din colon, fitoestrogenii sunt convertiţi în forme utilizabile de organism şi sunt folosiţi asemenea hormonilor estrogeni.

Suc de rodie

Rodia ca atare și sucul obținut din ea combat efectele radicalilor liberi: scăderea imunității, multiplicarea celulelor canceroase.

Antioxidanții pe care-i conțin reduc nivelul de hormoni estrogen care influențează apariția cancerului prin formarea de tumori.

Sursa: clicksanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *